Holger Lam
De små kirkers advokat trækker sig

Efter ni år som generalsekretær i Det Økumeniske Fællesråd har Holger Lam besluttet at trække sig tilbage med udgangen af juni.Det sker som led i en lang række ændringer i forbindelse med sammenlægningen af Det Økumeniske Fællesråd og Danske Kirkers Samråd. De to råd kommer fremover til at hedde Danske Kirkers Råd.
Holger Lam kom for ni år siden til Det Økumeniske Fællesråd efter fem år som præst ved Lyngby Baptistkirke.
Dermed var han kun den anden generalsekretær med frikirkebaggrund i fællesrådets 65 år lange historie.
– Min opgave har været at få kirker og kirkelige organisationer i Danmark til at samarbejde. Det er en svær opgave i Danmark, fordi Folkekirken med sin størrelse er så dominerende. Mange ved slet ikke, hvad økumeni er, siger Holger Lam.
– Jeg kom med en stor indsigt i det frikirkelige miljø, og jeg har bestræbt mig på at være en god advokat for de små kirker og forsøgt at gøre dem mere synlige, siger han.
Hvad fremtiden vil bringe er endnu ikke afklaret. I første omgang tager den 41-årige generalsekretær studieorlov for at færdiggøre sine teologiske studier.
– Om jeg så vender tilbage som præst, eller en anden kirkelig organisation kan bruge mig, ved jeg ikke, siger han.
Holger Lams afgang markeres med en afskedsreception fredag den 4. juni på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.