Mange befriet fra dæmonisk dominans i det sydlige Tanzania

Det danske evangelistpar, Hanne og Egon Falk, fortæller om deres seneste kampagne, hvor bl.a. troldmanden i Vwawa kom med sine okkulte sager og overgav sig til Jesus.
Ikke færre end 5.300 afrikanere besluttede at følge Jesus i deres liv.Hanne og Egon Falk oplever som udsendte danske missionærer i Tanzania gang på gang kontakt med det okkulte.

Okkulte sager afleveres af mennesker, som er blevet befriet for okkulte bindinger. Arkivfoto fra tidligere kampagne.

Og de går ikke af vejen for at tage et opgør med de onde åndsmagter, som binder mennesker i frygt og sygdom.
– Vi er lige kommet hjem efter to sejrrige korstog i Syd Tanzania, ikke langt fra grænsen til Zambia i byerne Mlowo og Vwawa, fortæller Egon Falk fra New Life Outreach i Arusha.

Troldomsbjerget med den store slange

– Disse to byer ligger i Mbozi distriktet hvor bjerget Ng’amba bruges i forbindelse med afgudsdyrkelse og okkultisme.
På dette bjerg findes en dæmonisk stor slange som binder lokalbefolkningen i stor angst og frygt.
Dette område har også været kendt langt udenfor Tanzanias grænser for slagtning af mennesker i okkulte ritualer, hvorefter man så har afskindet de dræbte for at bruge deres skind i forskellige ceremonier, fortæller Egon Falk.

Troldmanden
overgav sig til Jesus

– Men da troldmanden i Vwawa søndag aften gav sit liv til Jesus og bragte sine ækle trolddomssager til afbrænding, kunne man tydeligt registrere et stærkt åndeligt gennembrud. Troldomssagerne indeholdt bl.a. et udtørret pindsvin og en stor fugleklo.

AIDS plager folk

AIDS problemet i dette område er håbløst stort.
Det kom klart til udtryk i et anonymt brev som blev lagt i offerposen. I brevet stod der bl.a.: ”Jeg er en troende og frelst kvinde som er gift med en ikke troende mand og han har mange elskerinder. Nu er min mand død af AIDS, hvordan vil det gå med mig og mine børn?”
– Sådanne smertelige og håbløse forhold møder vi igen og igen og alt for mange uskyldige mennesker lider en grusom og uhyggelig smerte, siger Egon Falk.
– Når man sidder hjemme i sin hyggelige sofa og ser menneskers lidelser på TV er det let at blive immun og få det på en behagelig afstand; men immuniteten forsvinder når man står direkte overfor disse mennesker og ser lidelsens brutale udtryk i deres dybe, mørke øjne.

Ung pige befriet
for dæmonisk plage

– Vor aftenhygge rundt bordet blev brat afbrudt da en ulykkelig mor og far bragte deres 14 årige pige til os med bøn om hjælp.
Denne kønne pige var en af de dygtigste i skolen lige indtil hun en dag pludselig blev plaget af dæmoner, som tog magten over hende og som frarøvede hende evnen til at tale og genkende sine forældre.
Selvom vi var trætte efter en lang dags arbejde, måtte vi bede for hende. Umiddelbart skete der ikke noget, men dagen efter stod hun på vor platform og vidnede foran 10.000 mennesker om sin udfrielse.
En kvinde som tidligere boede i Sumbawanga, men nu bor i Vwawa, fortalte begejstret om at hun i 1989 var blevet helbredt for total døvhed og barnløshed på vort korstog i Sumbawanga – nu havde hun 3 dejlige børn og en perfekt hørelse.

Myndighederne
ser forandringen

Det regerende parti CCM, som lånte Falks gruppe pladsen i Vwawa til kampagnen gjorde det med glæde.
For et par år siden holdt New Life nemlig et andet korstog på stedet, og myndighederne konstaterede:
”Kriminaliteten i Vwawa er gået kraftig tilbage siden I var her sidste år – og hvis I vil komme tilbage 3-4 år i træk vil alle vore problemer være løst!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:5.300 besluttede
at blive kristne

Mange dæmonbesatte og forpinte mennesker blev udfriet, mange syge – f.eks. døve, blinde, halte og lamme – blev helbredt og ikke mindre end 5300 personer gav deres liv til Jesus og lod sig registrere som nyfrelse og ønsker nu opfølgning, fortæller Falk, der ville ønske, hans team kunne gøre mere.
Han opfordrer derfor til forbøn og støtte til lignende kampagner. Den næste er allerede den 15. september – men Falks gruppe har desperat brug for støtte. Som de udtrykker det:
– Det drejer sig ikke om Hanne og Egon Falk, men om de mange plagede, forpinte og syge mennesker som er rede og villige til at tage imod evangeliet om Jesus Kristus, hvis nogen bare vil bringe det til dem.
Vi vil og vi kan; men ikke uden økonomiske mirakler.
New Life Outreach støttes herhjemme fra via New Life Outreach ved Anny Rasmussen i Brande.