Fra tid til anden

Når jeg er stresset, er det ikke bare, fordi jeg laver mange ting. Det er mest, fordi de ting, jeg laver, skal ske til en bestemt tid. Sådan var det, da jeg for nogle uger siden skulle ud at rejse.Det var en onsdag morgen, og jeg var på vej fra mit hjem på Fyn til byen Izmail i Ukraine. Jeg skulle nå toget kl. 6.00, så jeg synes selv, jeg var i god tid, da jeg stillede mit vækkeur til kl. 4.45. Min far, som jeg havde booket til at komme og hente mig kl. 5.15, kom et minut for tidligt. Dejligt! Så kunne vi nå at bakse min tunge kuffert ind i bilen.
Klokken 5.45 trillede vi ind på pladsen foran banegården i Odense. Tid skulle der være nok af, for jeg behøvede ikke at købe billet. Den havde jeg nemlig købt på stationen i Vejle dagen i forvejen – for at købe… tid.

Nu stod jeg så der på perronen og ventede. Egentlig var jeg lidt stolt af mig selv, for min tidsplan holdt. Det vil sige, at nu lød der en trist meddelelse i højttaleren: – Toget til København er forsinket i cirka ni minutter.
– Ni minutter, tænkte jeg, det var da ok. For toget skulle ankomme til Kastrup Lufthavn kl. 7.40, og jeg skulle tjekke ind senest kl. 8.10. Jeg havde jo i min forudseenhed kalkuleret med en lille forsinkelse.
Jeg satte mig på toget, og så rumlede vi af sted. – Vi plejer da at køre hurtigere her, tænkte jeg. Og da gik det op for mig, at der stadig er problemer med skinnerne i Danmark, så togene ikke må køre mere end 120 km/t.

De ni minutters forsinkelse begyndte hurtigt at vokse og blev til 20, 25, 30… Jeg måtte sende en sms til de andre, jeg skulle rejse med. Pyha! De ville godt vente på mig.
Da toget ankom til lufthavnen, var vi 45 minutter forsinket. Jeg skyndte mig ad de lange gange i lufthavnen hen til skranken, fik min kuffert tjekket ind og satte mig i flyet præcis til tiden.

Godt fremme i Ukraine kom jeg til at tænke på en passage i Bibelen, hvor Jesus prøvede at forklare disciplene, at det kun er faderen, der kender tider og timer.
Det får mig til at falde til ro. Når det gælder Guds tidsplan. Han ved præcis, hvornår de afgørende og livsvigtige ting skal ske. Vi skal bare holde os klar.