Jesu sindelag smitter

Jørn Blohm Knudsen bor i Holstebro
og leder den danske afdeling af den internationale organisation Åbne Døre, der arbejder blandt
forfulgte kristne i hele verden.”Elsk jeres fjender og bed for dem, der forfølger jer.” (Matthæusevangeliet 5,44)

Jørn Blom Knudsen

Naturstridigt! Sådan tror jeg, de fleste af os tænker, hvis vi reflekterer lidt over, hvad Jesus siger i teksten. Hvordan kan man i det hele taget gøre det? Elsk dine fjender? Elsk dem, der vil dig det ondt, eller som helst så ryggen af dig?

Tortur er hverdagskost

I en hel del lande i verden oplever kristne dette meget konkret. De er forfulgt for deres tros skyld. Det er jo ikke noget, vi oplever i Danmark. Her kan vi tænke og handle frit, både hvad angår tro, politik osv.

De kristne, der oplever forfølgelse, oplever den meget konkret. Arrestationer, tortur og drab er hverdagskost for kirken i mange f.eks. muslimske og kommunistiske lande. Men også i lande, hvor der er demokrati, oplever kirken forfølgelse, f.eks. i Indien.

Hendes øjne var livløse

Theresa Kamal er en af de mange forfulgte kristne. Hun er 19 år og blev for nogle måneder siden bortført fra sin familie i Kairo, Egypten. Hendes far og bror ledte efter hende uden held i flere måneder og uden hjælp fra myndighederne. Til sidste lykkedes det dem dog at spore hende til en beduinlejr uden for Kairo, og efter yderligere pres lykkedes det dem at få lov til at besøge hende. Den normalt livsglade pige var nu klædt som muslim, og i de tre kvarter hendes far og broder var sammen med hende, sagde hun blot, at hun var blevet muslim og havde det godt. Men hendes øjne var livløse, og der var ingen glæde i hendes stemme.
Theresa er offer for den forfølgelse, som kristne oplever i muslimske lande. Myndigheder, organisationer og enkeltpersoner søger at hindre kirkens arbejde, ja den blotte tilstedeværelse af kirken i disse lande er uønsket.

Forfølgelser tager til

Stefanus blev den første martyr. Vi kan læse i Apostlenes Gerninger, hvordan han blev stenet ihjel. Også i dag bliver kristne slået ihjel, blot fordi de er kristne. Organisationen Evangelisk Alliance anslår, at der hver dag året rundt bliver dræbt 300 kristne. Den kristne kirke lider mere i dag end nogen sinde. De sidste 100 år har været mere blodige end de første 1900 år af kirkens historie.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det sidste års tid er forfølgelserne taget voldsomt til i Indien. Jeg besøgte landet sidste efterår og mødte mange kristne, som har oplevet forfølgelsen på egen krop. En af dem var Simon, en præst som blev anklaget for en voldtægt, han ikke havde begået. Faktisk var han indlagt på hospitalet på grund af en bilulykke, da voldtægten blev begået. Da jeg mødte ham var han på flugt fra politiet. Han vidste, at hvis han blev arresteret kunne der gå tre til fire år, inden han blev dømt eller frikendt. På den måde søger man at stoppe og hindre kirkens arbejde. Da jeg var i Indien sidste år, sad der mindst 13 fængslet på denne måde.

Simon meldte sig selv

Hvordan bør en kristen reagere på forfølgelse? Jesus taler ikke om gengæld eller om at gribe til våben. Jesus taler om at elske og at bede. De kristne, jeg har mødt rundt om i verden, som har oplevet forfølgelsen, er ikke bitre, hårde eller fulde af had. Snarere tværtimod. De er fulde af kærlighed, overbærenhed og har et mildt sind over for dem, som har gjort dem ondt. Ligesom Jesus var det over for dem, der korsfæstede ham …

Forfulgte kristne har al mulig grund til at hade og gengælde, men de gør det ikke. De er Jesu efterfølgere og ønsker at være ligesom ham. De ønsker, at Jesus skal bo i dem, forvandle deres sind fra at ville gengælde til at elske. Det kan også ske for dig og mig, når vi lever i tro på Jesus. Hans kærlighed, væremåde og sindelag smitter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da jeg sidst hørte fra Simon i Indien, havde han valgt at melde sig til politiet. Han kunne jo ikke leve på flugt fra politiet for altid. Nu sidder han så i fængsel og venter på, at hans sag kommer for retten.
Kristelig Pressebureau