Englands barske træner søger hjælp hos Gud

Capello er berygtet for at køre sine spillere med hård disciplin – til gengæld opnår han resultater!Den nye landstræner for England, italienske Fabio Capello, skammer sig ikke over at sige, at han beder til Gud.Han fortalte for nylig: ”Jeg beder to gange om dagen, om morgenen og aftenen – ligegyldigt hvor jeg er.”
Og måske er det meget godt for Englands landshold, som har skuffet i mange år.
Ligesom Danmark kvalificerede England sig ikke engang til EM-slutrunden i Schweiz og Østrig til sommer.

Fantastisk træner

Den kontroversielle Capello er kendt for at have vundet titler i alle de klubber, han har været i. Han er også kendt for sine hårde krav til en disciplineret livsstil og hård træning.
Han går ikke op i om man hedder det ene eller det andet, hvilket David Beckham bl.a. har fået at mærke, da Capello var træner i Real Madrid og satte Beckham på bænken. Bechham blev da heller ikke udtaget til den første kamp under Capello pga. dårlig form. Og han har allerede sat skrappe krav til spillere på landsholdet som f.eks. at spillerne under træningen altid optræder i landsholdets officielle tøj, forsinkelser vil ikke blive tolereret, room service er forbudt, spillerne bliver kaldt ved deres efternavne, ingen koner, kærester, familie eller agenter er tilladt på besøg og mobiltelefoner må kun benyttes i soveværelserne.

Vi spiser sammen!

– Vi spiser sammen, vi går fra bordet samtidig, og vi overholder mødetiderne. Det er helt nødvendigt, og de ting handler om respekt for andre mennesker og for hinanden.
Hvis alle bare går deres vej, når træningen er forbi, så lærer vi ikke hinanden at kende. Det er vigtigt at bruge tid sammen, sagde Englands ny manager, der ikke vil kaldes hverken ’Fabio’, ’Capello’ eller ’Mister’ af spillerne – men slet og ret ’boss’.

Står ved sin tro

Capello (61 år) er ikke bange for at sige sin mening. Han har sagt, at han ikke er glad for abortlovene. Han mener, at hans kristne tro har hjulpet ham gennem hårde prøvelser i hans succesfulde trænerkarriere, som har ført ham til de allerstørste klubber i verden som Milan, Juventus, Roma, Real Madrid – og nu i det måske mest prestigefyldte og udfordrende trænerjob i verden.

Tjener 70 mio. årligt

Capello er med en årsløn på knap 70 mio. mere end godt betalt, og det understreger også, at han er en træner i den absolutte verdenselite. Han lever et liv, som kan skifte hvert øjeblik.
Da han fra den ene dag til den anden i 2004 forlod mestrene Roma til fordel for Juventus, var Romas fans rasende, og Capello var under et kæmpe pres i den ofte fanatiske italienske fodboldverden.
Men da han efter at have gjort Real Madrid til mestre for første gang i mange år, blev fyret pga. spillestilen, var det Capellos tur til at være rasende…
Capello lever konstant under et stort pres, og faren for at blive fyret i den resultatorienterede og aldrig tilfredse fodboldverden. Men midt i alt dette har han bevaret troen på Gud, og det er her, han finder sin styrke.
I sin aktive fodboldkarriere har Capello en pudsig lille rekord. Han scorede sejrsmålet, da Italien for første- og hidtil eneste gang slog England på Wembley. Det skete i en venskabskamp i november 1973, hvor Capello scorede det eneste mål i 1-0 sejren. Tidligere samme år scorede han også, da Italien vandt 2-0 over England i Rom.
Mange tror, at Capello er manden, som kan give Englands landshold den første titel siden 1966.