Logos langtidsparkeret i Køge

Det kristne højskoleskib Logos Hope, aflyser planlagt besøg i København. Københavnere og alle andre kan i stedet besøge Logos i Køge, hvor det skal renoveres.

Logos Hopes besætning fotograferet tidligere på året. Fotos: Tom Brouwer

Det flydende højskoleskib Logos Hope ligger fortøjet i Køge og sejler først videre sidst på året. Skibet, der drives af organisationen Operation Mobilisering (OM), skulle have besøgt København i august. Men en konvertering fra fragt- til passagerskib trækker ud og har foreløbigt ryddet skibets kalender.
Den danske koordinator for Logos Hope, Bitten Ingerslev, forklarer, at skibets offentlige områder skal ombygges, før det kan få lov at transportere mere end 75 personer. Med 350 mennesker fra 40 nationer om bord stiller det skibet i en vanskelig situation.
Langtidsparkeringen, der følger i kølvandet på tre uger i tørdok i Landskrone i Sverige, ventes tidligst slut til oktober.
Trods problemerne er Bitten Ingerslev fortrøstningsfuld. Hun fortæller, at frivillige har stillet deres arbejdskraft til rådighed. For at opnå det påkrævede ”Passenger Ship Safety Certificate” er behovet for hænder dog stadig stort.
– Enkelt sagt drejer det sig om at få arkitekttegninger og virkelighed til at stemme, forklarer projektkoordinatoren, der fortsat håber på henvendelser fra håndværkere.
Hun forventer, at Logos Hope kan begynde sin verdensomsejling sidst på året.
OM’s skibe sejler fra havn til havn for at bringe viden og håb til verden. Et arbejde, der sikrer skoler, biblioteker og kirker i fattige lande tonsvis af litteratur.

Besøgende velkomne

Under opholdet i Køge er besøgende velkomne ombord. Foreløbigt åbnes dørene de tre første weekender i august. Københavnske gæster får blot lidt længere end planlagt.
levi