Afholdsfolk må godt ta’ en lille én

– Er du afholdende?
– Nej, jeg er bare ædru!
Sådan kan en samtale mellem Blå Kors-medlemmer tage sig ud i fremtiden.- Som medlem af Blå Kors Danmark forpligter man sig nu til ikke at drikke eller at drikke med omtanke, forklarer generalsekretær Jens Erik Rasmussen om Blå Kors’ nye runde profil.
Organisationen ønsker nu at signalere større rummelighed. Derfor har man omformuleret forventningerne til medlemmer. Men det faglige grundlag er blevet klarere og skarpere, understreger generalsekretæren.
– I 2001 ophørte Blå Kors Danmark med at kræve fuld afholdenhed for at man kunne blive medlem. I stedet taler foreningens vedtægter i dag om ”afholdenhed” og ”ædruelighed”. Mange ved ikke, hvad ”ædruelighed” betyder. Derfor er medlemskriteriet omskrevet i de nye materialer. Som medlem af Blå Kors Danmark forpligter man sig nu til en livsstil uden skadelig brug af alkohol – ved ikke at drikke eller ved at drikke med omtanke, forklarer Jens Erik Rasmussen.
Han håber, kendskabet til ”det nye Blå Kors” vil sive ind hos kommunerne.
– Kommunalreformen har flyttet så meget rundt på sagsbehandlerne, at der er flere sagsbehandlere uden meget kendskab til Blå Kors, siger generalsekretæren.
Blå Kors har ca. 1600 medlemmer, 1300 frivillige medarbejdere, 310 lønnede ansatte og over 3000 faste givere.
/sl