Tid til Gud, fællesskab – og nye udfordringer

På Kristeligt Forbund for Studerendes højskole har 12 elever indfundet sig til et ophold, hvor evangelisation og udfordringer ikke er til at komme udenom.De har netop påbegyndt et både udfordrende og krævende højskoleophold.
Og de er vilde med det.
19-årige Anna J. Winding-Lauesen, 19-årige Lasse Gotfred Jensen og 20-årige Marie Eriksen er alle højskoleelever på Kristeligt Forbund for Studerendes Ledertræningscenter, LTC, hvor de det næste halve år går mange udfordringer i møde.
Først og fremmest står der ledertræning på skemaet, men det indebærer ikke kun undervisning på skolebænken – nej, eleverne skal selv ud forrest i feltet og fortælle mennesker om Gud.
En stor del af opholdet på LTC foregår på landets studiesteder, hvor LTC-eleverne holder oplæg i religionstimer om kristendom og snakker med skoleeleverne i pauserne.

Ud at møde fordomme

– Jeg synes, det er fedt og givende at være kristen, men samtidig forventer jeg ikke, at jeg kan svare på alle de kritiske spørgsmål, jeg får smidt i hovedet, når vi kommer ud på skolerne. Men jeg håber på, at jeg kan være med til at nedbryde fordomme om det at være kristen og samtidig få de studerende til at se tingene i et nyt perspektiv, fortæller Marie.
Den smilende krøltop stammer fra Silkeborg, hvor hun er vokset op med tilknytning til Luthersk Mission. Også Lasse fra Aalborg og Anna fra København er vokset op i kristne hjem, men de tre unge mener stadig, de har meget at lære om livet som kristen og livet med Gud.
– Jeg vil gerne lære Gud bedre at kende og få et mere personligt forhold til ham, hvor jeg tager ham med hele tiden i min hverdag, siger Lasse.

Savner udfordringer

Anna supplerer:
– Jeg har valgt at tage på KFS’ højskole, fordi jeg simpelthen savner at blive udfordret.
Jeg vil vide mere om Gud, og jeg vil blive bedre til at formidle hans budskab om for eksempel kærlighed til mine medmennesker ved at vise omsorg, lyder det fast fra Anna.
Alle tre unge tror og håber, det næste halve år bliver skelsættende for dem. Ikke kun de mange ture ud på skolebesøg og undervisningen vil sætte sig spor – også fællesskabet med de andre elever er – og bliver noget helt særligt, mener Anna, Marie og Lasse.
– På LTC er vi kun er 12 elever, hvilket resulterer i et meget nært og intimt forhold mellem hinanden – en slags ”LTC-familie”. Jeg tror, jeg får venner, som jeg holder ved resten af livet, fortæller Marie.
Sidsel