Obama tavs om Kinas brud på trosfrihed

Mens USA’s præsident Barack Obama i sidste uge mødtes med sin kinesiske kollega, Hu Jintao, blev Kinas kristne holdt i et jerngreb.Forud for sit besøg i Kina i sidste uge blev Obama af USA’s trosfrihedskommission, United States Commission on International Religious Freedom, opfordret til at påtale Kinas brud på religionsfriheden.

Obama mødtes i sidste uge med sin kinesiske kollega, Hu.

Mens Obama flygtigt berørte emnet med en erklæring om, at ytrings- og religionsfrihed er ”universelle rettigheder, der bør gælde for alle”, blev kinesiske kirker hindret i at mødes, ligesom kristne blev deporteret eller sat i husarrest.
Det oplyser organisationen China Aid Association (CAA), der overvåger den religiøse undertrykkelse i Kina, til nyhedsbureauet AsiaNews.
Ifølge lederen for CAA i Kina, Bob Fu, øger den amerikanske passivitet presset på Kinas troende mindretal.
– Obama-administrationens totale tavshed om disse problemer bliver af de kinesiske myndigheder tolket som fri adgang til at fortsætte undertrykkelsen uden at skulle bekymre sig for internationale reaktioner, påpeger han.

Trykker bibler men
undertrykker kristne

Optrapningen af restriktionerne mod Kinas kristne blev også skildret i programmet 21. Søndag forrige søndag på DR1. Her beskrev DR’s korrespondent, hvordan det ikke er muligt at købe en bibel i en kinesisk boghandel, mens Kina står for trykning af bibler til det meste af verden.
Tv-programmet gav også indblik i det pres især undergrundskirken i Kina er udsat for.
Denne virkelighed fik Obama ikke øje på under sit Kina-besøg, da han hverken mødtes med kirkeledere eller deltog i nogen gudstjenester. Hvilket den amerikanske trosfrihedskommission ellers havde opfordret ham til.