Vinterferie
Tidligere præst holder ’ski-retræte’

– For et par år siden fik jeg den idé at kombinere en skiferie med en åndelig retræte, fortæller tidligere sognepræst i Emdrup, Carsten Dalsgaard. Han er nu tilknyttet Vejle Frimenighed som frivillig medarbejder og arrangerer desuden retræter.
– En ski-retræte er en kombination af vinterferiens glæde over sne og vinterlandskab og retrætens velsignede ro og stilhed, fortæller Carsten.
– De første to år arrangerede jeg selv ski-retræten, men nu er det Felix Rejser.
– Det første år var vi på Hermoncentret, som er et pragtfuldt kristent hotel, men der var for mange folk og for lidt stilhed. Sidste gang fandt jeg derfor frem til Liagård, som ligger ca. midtvejs mellem Oslo og Trondheim. Her er naturen ikke så dramatisk, og der er mere fred og ro.
Det er er ældre ægtepar, der har opbygget dette kloster, som arrangerer familie-retræter.
At der ikke blot er tale om en smart udnyttelse af ordet retræte, fremgår af programmet: ”Retræten handler om at søge Jesus Kristus. Grundelementet er stilheden og bønnen. Retræten er en tilbagetrækning fra alt det, som vi til daglig er optaget af og omgivet af. Det giver hvile, til krop, sjæl og ånd – tid til enkle åndelige refleksioner og bibelmeditationer. Der vil også være tilbud om personlig åndelig vejledning.”
Henri.