Millioner af kristne beder for verden

Også i Danmark samles kristne i bøn Pinsedag. Det er 10 år siden bevægelsen Global Day of Prayer startede.Det begynder på Tonga øerne og spreder sig med tidszonerne over hele verden.

Global Day of Prayer involverer 210 lande i verden.

Kristne mødes på kryds og tværs af kirkelige traditioner for at bede til Gud for verden Pinsesøndag den 23. maj.
I år er det 10 år siden Global Day of Prayer startede i Sydafrika. Snart spredte det sig til flere afrikanske lande og videre til hele verden.
I Danmark blev den første Global Day of Prayer holdt på Rådhuspladsen i København for fem år siden i 2005. Og nu er alle verdens lande repræsenteret i bedenetværket – med undtagelse af 10. Så når danskere i år mødes på Søndermarken i København, på Signalbakken i Aalborg, på Skamlingsbanken i Sønderjylland og på Frøbjerg Bavnehøj på Fyn, beder de sammen med millioner af kristne fra 210 lande verden over.

Bøn er kraft

– Bøn er den kraft, der som en magnet holder os fast ind mod centrum, siger Helge Pahus, pensioneret præst fra Karlslunde Strandkirke.
Og når kristne forkuserer på Jesus, bliver de også forenet med hinanden.
– Der er intet i denne verden, som binder mennesker sammen som bøn, siger Peter Götz, missionsforstander i Missionsforbundet og formand Evangelisk Alliance. Han fortsætter:
– Blandt de allermest iøjefaldende bønneinitiativer har Global Day of Prayer de seneste 10 år inspireret millioner af mennesker over hele kloden til at bede Pinsedag.
Og bevægelsen inspirerer til mere bøn:
– Det virker på mig, som om der i øjeblikket opstår flere og flere bønnenetværk, nationalt og internationalt, siger Helge Pahus.

Læs mere her