Kinesere mener at have fundet rester af Noas Ark

Et kinesisk-tyrkisk team har fundet en træ-konstruktion med flere rum i 4.000 meters højde på Mt Ararat. Træet har samme alder, som det tidspunkt hvor arken ifølge Bibelen redede Noa og hans familie fra en verdensomfattende oversvømmelse.

Ekspeditionen på Mt. Ararat.

Indtil videre er det sparsomt, hvad der er kommet ud om fundene, bortset fra et telegram fra AFP i Hong Kong.

Ifølge dette har den kinesiske-tyrkiske gruppe fået dateret deres fund af træ med kulstof-14 til 4.800 år. Det passer nogenlunde med kronologien i Bibelen, hvor arken optræder ca. 2.400-3.000 år før Kristus.
– Det er ikke 100 pct. sikkert, at det er Noas ark, men vi tror at det er 99,9 procent sikkert, sagde dokumentarfilm-instruktøren Yeung Wing-cheung till det offiielle franske nyhedsbureau AFP i Hongkong mandag.
Gruppen udelukker, at der kan være tale om et almindeligt hus, da der aldrig er fundet beboelse over 3.500 meters højde i området.
Tyrkiske lokale myndigheder har allerede anmodet regeringen i Ankara om at fundet kommer med på UNESCOs verdensarvs-liste, så en større arkæologisk undersøgelse kan sættes i gang, fortæller Yeung.

Ekspeditionen på Mt. Ararat.

Har aldrig hørt om dem

Udfordringens redaktør Henri Nissen har selv været i området tre gange og skrevet bogen Noahs Ark – fundet igen? (på engelsk: Noah’s Ark Uncovered). Han er imidlertid meget overrasket:

– Jeg har forsøgt at holde øje med ark-efterforskningen siden jeg skrev bogen i 2004, og jeg har aldrig før hørt om den kinesiske gruppe.
Men en af mine bekendte, filminstruktøren Jeremy Wiles, som er i færd med at lave en dokumentarfilm om arken ud fra min bog, fortæller, at han har mødt nogle af folkene under sin research.
Det mest overraskende er, at gruppen åbenbart har arbejdet med dette siden 2003, og de har holdt flere pressekonferencer, som vi aldrig har hørt om i de verdslige medier, siger Henri Nissen, som netop har kritiseeret den versdslige presse for ikke at fortælle nyheder med religiøst indhold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Ifølge en kinesisk hjemmeside, som jeg har opstøvet, er forløbet sådan:

Har arbejdet siden 2003

Den kinesiske gruppe besteg første gang Mt. Ararat i 2003.
I 2004 fandt de i 4.200 meters højde på Mt. Ararat en sprække eller hule, som de mente kunne være en del af arken. Det var dog ikke muligt at tage en prøve med hjem til den pressekonference, de herefter hodlt i november. Men de havde en videooptagelse.
I 2005 fik de lavet en dokumentarfilm, som blev vist i nogle biografer i Hong Kong.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



En prøve af det forstenede træ.

I august 2006 blev gruppen kontaktet af Ahmet Ertugrul, en tyrkisk bjergbestiger, som havde fundet noget mistænksomt træ i ca. 4000 meters højde.
En prøve at træet blev undersøgt på The Applied Geoscience Centre of the Department of Earth Science ved University of Hong Kong. Prøven viste, at prøven var forstenet træ.

I february 2007 foretog gruppen en 10-mand stor ekspedition til de top fundsteder, men hulen i 4200 meters højde som de opdagede i 2004 var nu brudt sammen under et jordskælv. På grund af dårlige vejrforhold lykkedes det trods flere forsøg ikke at opdage andet.

Men i august 2007 lykkedes det ekspeditionen at finde den tidligere nævnte store forstenede træ-konstruktion igen i sneen og filme den på video.
De målte størrelsen til 11.50 lang og 2.60 meter høj. Den var dækket med vulkansk aske. Men under asken fandtes det fortenede træ.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Allerede i october samme år blev der holdt en pressekonference i Hong Kong, hvor de tre kinesiske ekspeditionsmedlemmer – Mr Yuen Man-Fai, Mr Yeung Wing Cheung og Mr Chan Ho-Fai – optrådte sammen med tyrkiske team-medlemmer – Mr Ahmet Ertugrul(proferssionel bjergbestiger), Dr. Ahmet Ozbek(geologist, Kahramanmaras Sutcu Iman University i Turkiet), Dr. Özlem Çevik (arkæolog ved Trakya University og Professor Otkay Belli (Directør for Institute of Eurasian Archaeology, University of Istanbul) og Mr E. Mushin Bulut (Directør for Kulturministeriet i Agri Provinsen i Tyrkiet).
Trods den store mediedækning i Hong Kong, nåede nyhederne ikke til de vestlige medier.

I january 2008 blev der holdt en pressekonference i Dogubeyazit, den by i tyrkiet, som ligger nærmest Mt. Ararat. Her blev der talt om tyrkisk-kinesisk samarbejde om udforskningen.

I august 2008 var der igen en kinesisk-tyrkisk ekspedition på bjerget, og her modtog de fandt de mulige andre ark-dele, fortæller de.

I february 2009 måtte en ekspedition aflyses på grund af politisk ustabilitet og voldsom snestorm i området. I stedet blev der foretaget en vellykket ekspedition i oktober.

I marts i år blev der lavet en film om fundene, og den kristne gruppe lancerede samtidig en evangelisk kampagne med navnet: “We Touched Noah’s Ark: The Search for A Carpenter’s Heart” (Vi rørte ved Noas ark: Jagten efter en tømrers hjerte.). Gruppen kæder åbenbart deres eftersøgning sammen med deres kristne tro, og de ønsker at arkeftersøgningen skal gøre evangeliet kendt, fortæller Henri Nissen.

Første fund på Mt. Ararat

– Hvis det er rigtigt, at de har fundet en hule, som består af forstenet træ, som er dateret til 4.800 år, så har vi for første gang et rigtigt fund fra Mt. Ararat. Som jeg skriver i min bog, så har alle de tidligere påståede fund på det bjerg nemlig vist sig ikke at kunne stå for en nærmere prøve.
Derfor har jeg også selv hældet mere til, at resterne af Noas ark ikke skulle findes på Mt. Ararat, men på et mindre bjerg i nærheden, hvor det såkaldte “bådformede objekt” kan ses.
Men det skulle da glæde mig, hvis man virkelig har fundet rester af arken på Mt. Ararat – selv om det i så fald vælter min teori, siger Henri Nissen.

Videooptagelse fra kinesernes fund Linket er meget belastet. Vent på det – så kommer det til sidst.

Se øvrige link til kinesiske video-indslag på Udfordringens hjemmeside – i venstre spalte under Videoer.

Forudbestil ny bog af Henri Nissen om det nye fund med interview med dem, der fandt “arken” og har været inde i den.

Andre artikler om fundet