Farvel efter 32 år med glæde ved kaldet

Jens Christian Pedersen har efter årtiers arbejdsglæde givet posten som skoleleder ved Filipsskolen videre.32 år. Så længe har Filipskolen i Aalborg eksisteret, og så længe har Jens Chr. Pedersen været skoleleder samme sted.

Jens Christian Pedersen

I år er første gang, han ikke har været med til at tage imod eleverne første dag efter skole.
– Jeg kommer til at savne det gode samarbejde med kollegerne, men samtidig er det en beslutning, jeg har haft god tid til at vænne mig til, forklarer den 60-årige Jens Chr. Pedersen, som primært stopper på posten af helbredsårsager. En post, som han har haft i en stor del af sit liv.
– Jeg har aldrig haft lyst til andet, efter jeg blev skoleinspektør, forklarer Jens, som hver eneste dag har glædet sig til at komme på arbejde i alle årene.

Mit kald

– Det var ikke mig selv, der fandt på, at jeg ville være skoleinspektør. Men forældrene spurgte mig, dengang skolen begyndte. Jeg tror, det har været mit kald.
Da Jens Chr. Pedersen begyndte på posten, var det med kun 24 elever og en spæd begyndelse på alle områder. I dag forlader han en skole med et solidt kristent fundament og en høj faglig kvalitet. Skolen har 200 elever og er fuldt udbygget.
– Jeg ønsker, at skolen må bevare både fundamentet og fagligheden i fremtiden, fortæller Jens Chr. Pedersen.

Missionsmark i Danmark

Han har mange gode minder fra årene. Nogle af de bedste er knyttet til fagligheden og fundamentet.
– Jeg har oplevet at få elever på skolen, som både havde omstændigheder og evner imod sig, men som både socialt og fagligt kom til at klare sig godt i sidste ende, fortæller han.
– Så er der også glæden ved at høre om nogen, som ikke har en kristen baggrund, men som en dag begynder at komme i missionshuset, forklarer Jens, der stadig mener, at kristne friskoler er vigtige.
– Det er en af landets største missionsmarker i hvert fald, mener den erfarne indremissionske mand, som ikke har tænkt sig at ligge på den lade side, bare fordi han er stoppet.
– For det første skal jeg tage en kortere uddannelse som certificeret tilsynsførende. Der er kommet en ny lov, som betyder, at alle friskoler skal tilknytte en sådan, fortæller han og afslører, at der også ligger lidt praktiske opgaver og venter på ham.