Nyt gospelkor med plads til alle

På initiativ af præst Majbritt Tvilling fra Solrød kirke starter den 30-årige musiker Jacob Asmussen gospelkor i Solrød.
Fint fremmøde da Solrød Frikirkes nye gospelkor, Jacob’s Ladder, så dagens lys.

Korleder Jacob Asmussen er uddannet ved Vestjysk Musikkonservatorium.
Foto: Steffen Tvilling

– Musik er mit kald og min måde at komme til Gud. Og jeg bliver brugt gennem musikken, siger korleder Jacob Asmussen.
Han opfyldte sit kald strålende, da han forleden startede det nye gospelkor Jacob’s Ladder med nærvær, gennemført musikalitet, intensitet – og masser af hjertevarme smil til sine nye korsangere.
Den 30-årige musiker er uddannet sanger fra Vestjysk Musikkonservatorium. Han er ansat som musikalsk medarbejder i Jerusalemskirken i København og har i forvejen to gospelkor – i København og Århus.
Præsten Mai-Brit Tvilling fra Solrød Frikirke, som er initiativtager til det nye kor, har tidligere arbejdet sammen med Jacob Asmussen i Metodistkirken og sunget i gospelkor. Hun glæder sig over, at hun nu fremover har mulighed for at synge gospel med Jacob i Solrød.
Jacob’s Ladder er et åbent kor uden optagelsesprøve, og det passer korlederen fint:
– Her er plads til alle. Gospel handler om nærvær, personlighed og hengivenhed. Det er også for folk, der ellers aldrig kommer i kirke. Gospel handler om glæde, og det er kristendom med et menneskeligt ansigt. Musikken giver ingen mening uden det menneskelige, understreger Jacob Asmussen, som er vokset op med tilknytning til Folkekirken og til KFUM og KFUK.
Både præst, korleder og hele det team, der står bag Jacob´s Ladder var overvældede og glade for tilslutningen til korets første aften. De havde håbet på, at der kom omkring 20 mennesker – der kom ca. 60.
– Jeg holder et lille refleksions-moment hver gang, fortæller Mai-Brit Tvilling, der meget passende første aften startede med beretningen om Jacobs flugt og drøm om Himmelstigen – som har gjort stigen til et kristent symbol på menneskets vej til himlen og Gud.
– Det var her, Jacob havde et møde med Gud. Og det var her, at Gud bekræftede sine løfter om velsignelse til Jacob, siger præsten.
”Da drømte han, og se, på jorden stod en stige, hvis top nåede Himmelen, og se, Guds engle steg op og ned ad den” (1.Mosebog kap. 28 vers 12).
– Når vi synger gospel er det også et møde med Gud. Som Jacob fra GT sagde, ”dette er et helligt sted” og rejste et alter, så skal vi vide, at vi i gospelsangen kan have et helligt møde med Gud, siger Majbritt.
– Vi oplever en glæde og velsignelse ved at synge gospel, sagde hun på debutaftenen…og i samme øjeblik gik lyset ud, og latteren brød løs i koret, indtil det kort tid efter blev tændt igen.
Frikirkepræsten fortalte også, at det var hende, der havde insisteret på, at koret skulle hedde Jacob’s Ladder – korets leder måtte først lige overtales.
Jacob Asmussen startede aftenen med et par ord om gospelmusikkens rødder:
– Den opstod i USA – som et kulturmøde mellem sorte slaver fra Afrika og den klassiske kirkemusik. De sorte slaver havde brug for håb og tro, når de plukkede bomuld i den brændende hede, sagde han.
Koret, der holder til på Solrød Gymnasium, øver hver onsdag fra 19-21.30. Der betales et halvårligt kontigent – tilmelding efter tre gange.
Solrød Frikirke holder gudstjeneste hveranden søndag kl. 10.30 på Solrød Gl. Skole. Der er med jævne mellemrum gæsteprædikanter og engang imellem desuden hjemmegudstjenester.