Fortsætter missionsarbejde fra Danmark

Peder og Ruth Jørgensen fortsætter deres livslange missionsarbejde i Thailand hjemme fra Danmark. De har netop samlet 700.000 kroner ind til skolegang for fattige thailændere.Selvom det er 15 år siden, de vendte hjem fra missionsmarken i Thailand, fortsætter Peder og Ruth Jørgensens engagement i landet.
De har netop indsamlet 700.000 kroner, som skal give begavede unge fra landdistrikterne i Nordøstthailand mulighed for at bosætte sig i distriktsbyen Phibun Mangsahan, så de kan få sig en uddannelse.
– Det er jeg mange forskellige mennesker meget taknemmelig for, siger Peder Jørgensen til Udfordringen.
Indsamlingen begyndte i 2009, da parret til deres guldbryllup i stedet for gaver ønskede sig penge til projektet i Thailand. En del af beløbet er også indsamlet gennem klubber og de mange små bidrag fra private.
– Det var jo os, der tog initiativ til, at hjemmet skulle bygges, så vi har haft et hjerte og ansvar for stedet, siger Peder Jørgensen.

Livslang mission i Thailand

Peder og Ruth Jørgensen har i 22 år været missionærer i Thailand.
Parret blev i 1952 udsendt som missionærer til Thailand af Det Danske Missionsforbund og har haft et stærkt socialt engagement i landet.
Fx indsamlede de engang i løbet af få måneder i Danmark 13.000 par briller, som blev sendt til Thailand.
Peder Jørgensen har i en årrække også arrangeret ture til landet for Felix Rejser, Kristeligt Dagblad og Stavanger Aftenblad.

Spedalske gjorde størst indtryk

– De mennesker, der gjorde stærkest indtryk på mig, var de spedalske. Langt de fleste af dem levede i samfundets periferi, og mange måtte ernære sig som tiggere. En af dem, jeg fik meget med at gøre, var Riab, som var blevet en kristen gennem OMFs spedalskhedsarbejde, har Peder Jørgensen tidligere fortalt Udfordringen.

Hædret med pris

På sin 75-års fødselsdag sidste år blev Peder Jørgensen hædret med prisen ”Friends of Thailand Award”, der uddeles hvert andet år til udlændinge, private og organisationer, der i særlig grad har virket for udvikling af og kendskab til landet.
Ruth udgav sidste år biografien ”Fra Limfjorden til Mekhong – en flod af udfordringer”, hvor hun blandt andet fortæller om livet i Thailand, hvor hun gik i krig med kobraslanger i haven, levede under primitive forhold og måtte sende sine tre børn på skole i Malaysia. Men trods udfordringerne så de, hvordan deres arbejde bar frugt, og at mennesker blev kristne.
Det arbejde fortsætter nu med støtte fra Danmark.
Indsamlingen er dog ikke helt færdig, fortæller Peder Jørgensen, den varer indtil maj. Der mangler nu blot omkring 25.000 kroner.