Kirkelukninger kan blive folkekirkens genopstandelse

Når en kirke fritages fra at være sognekirke, kan det frisætte nye muligheder, mener præst i Helligåndskirken, Elizabeth Knox-Seith.- Kirker behøver ikke at være sognekirker for at kunne være kreative, næringsgivende rum i byen, skriver præsten i et debatindlæg på KirkeniKøbenhavn.dk.
– Noget af det, kirker kan, er at tilbyde fredfyldte, stille oaser, midt i storbyens larm og stress. Der er brug for rum, hvor åndeligt søgende mennesker kan eksperimentere med forskellige former for andagt, meditation og fordybelse. Der er måske brug for en pilgrimskirke, og et sted, hvor mennesker, som er i eksistentiel krise, kan gå hen og få samtaler og livshjælp på forskellig vis. Tør vi gøre dette, står vi måske over for en ny opstandelse, siger hun.