Bibelske App’s trænger nu ind i lukkede lande

Forlaget Scandinavia har lagt sine illustrerede børnebibler ud på internettet som App’s. De downloades i hele verden. Det kristne forlag, Scandinavia, har nu lagt 7 forskellige såkalte app’s ud på internettet med i alt 84 børnebibler.

Forlaget Scandinavia har i mange år udgivet børnebibler for forskellige aldersgrupper. Nu er disse børnebibler konverteret til elektroniske e-bøger med særlige ekstra funktioner.

Det betyder, at de kan downloades og læses igennem app’s – både på iPhone, iPad, Android og Kindle.
Og de sælges rundt på hele kloden – også i de lukkede muslimske og kommunistiske lande.
– Hver dag kan vi gå ind og se salget af vores app’s rundt omkring i verden, fortæller direktør Jørgen Vium Olesen, Scandinavia.
– Vi kan også se, hvilke titler der bliver solgt, og i hvilket land. På én dag blev der fx downloaded 94 bibelbøger i USA, 25 i Kina, 23 i Saudi Arabien, 19 i de Forenede Arabiske Emirater, 9 i Malasia, 7 i Rusland, 4 i Ægypten. I alt var der ca. 300 downloads i ca. 60 lande.

Også lovligt i Kina

– Der er også en del downloads i Kina. Ved en udstilling i 2010 i Bejing fik vi at vide, at der ikke var restriktioner for elektroniske bibler og børnebibler, fortæller Jørgen Vium Olesen.
– Hvis det holder stik, så vil det være en oplagt mulighed for at få bibler ind i Kina igennem den elektroniske verden. Det vil være en gylden mulighed i fremtiden.

Sådan gør man

Jørgen Vium Olesen oprettede forlaget Scandinavia i 70’erne.

Hvis man har en iPad og iPhone kan man gå ind på Apples App Store. Her kan man søge under Children’s Bible. Der er imidlertid flere andre bøger med næsten samme navn. (Child’s bible, The Children Bible osv.) Så det gælder om at se efter det logo, som er gengivet her på siden, hvor Jesus løfter et lille barn.
App’s virker på den måde, at man først downloader app’en, hvorefter man kan gå i lag med at kigge på bøgerne. Og det er klart, at en iPad-skærm er mere velegenet end en lille iPhone-skærm.
I hver serie er der en gratis bog, man kan downloade.
Priserne ligger noget lavere end for de trykte bøger, hvor der jo også løber porto på for leveringen.
Bagefter kan man rate – give karrakter – for bøgerne, om man synes, de er gode eller ej.
Foreløbig har forlaget kun haft kapacitet til at lægge bøgerne ud på engelsk. Senere håber man at kunne lægge bøgerne ud på forskellige sprog.
Der er dog indbygget en funktion i bøgerne, som gør, at man selv kan indtale dem på sit eget sprog. Fx få en bedstemor til at fortælle for børnene, og så kan stemmen gentages ved senere genemlæsninger.
Man kan også forstørre teksten, se detaljer på billederne og i nogle tilfælde se en lille animation af bøgerne.
De bibelbøger, der nu er lagt ud, er følgende serier:
24 bøger i serien Famous People of the Bible (berømte mennesker fra Bibelen). Som gratis preview kan man læse bogen om Noah.
Så er der en Comic Book Bible, som henvender sig til teeanagere. Den udnytter skærmen til at gå tæt på tegningerne, ligesom når man kigger i en tegneserie.
Der er en 30 bogs-serie Adventure Story Bible. Den er velegnet for de 6-12 årige. Og den er også udkommet på dansk som trykte bøger.
Så er der den mest kendte – The Children’s Bible – som er solgt i over 6 mio. ekspl. på 92 sprog i 120 lande. Den kan her fås samlet eller delt op i Gamle og Ny Testamentes historier.
Serien The Little Children’s Bible Books indeholder 24 bøger og er for de 3-7 årige.
Handy Bible series henvender sig også til de helt små og findes i fem forskellige titler.
Så der er nok at gå i gang med.
Henri