Alle biskopperne appellerer: Hjælp syrerne nu!

Biskopperne i folkekirken i Danmark, Færøerne og Grønland beder danskerne om at gribe ind.

Indledningen mindede om noget fra et af Paulus’ breve, da de danske biskopper i sidste uge gik sammen om et brev til ”den danske befolkning og folkekirkens menigheder”.

Anledningen var borgerkrigen i Syrien og det markante og desperate behov for nødhjælp, både i selve landet og i flygningelejrene udenfor.
Fællesbrev fra alle biskopperne er sjældne og kalder på ekstra opmærksomhed.
I brevet, som er underskrevet af både danske, grønlandske og færøske biskopper, står der blandt andet:
”Konflikten er kompleks. Men ét står fast: Der er akut brug for hjælp, og det er muligt at få hjælpen frem. Lad os handle og fokusere på de mange mennesker, som vi kan hjælpe.”

Her kan biskoppernes brev læses i sammenhæng. Brevet er oprindelig udsendt på mail.

Åbent brev fra folkekirkens biskopper til den danske befolkning og folkekirkens menigheder

En af den nyere tids største humanitære katastrofer udfolder sig i Syrien lige nu. Millioner af civile og uskyldige er drevet på flugt. De mangler mad, medicin, brændstof til opvarmning og andre basale fornødenheder. Ofrene har brug for vores hjælp og forbøn. Medierne og vores internationale kirkelige netværk fortæller om en ekstraordinær situation, som kræver en ekstraordinær handling.

Derfor går vi nu fælles ud til den danske befolkning og folkekirkens menigheder med en stærk opfordring til at støtte det igangværende arbejde med at hjælpe ofrene for konflikten i Syrien. Danmission, Caritas, Folkekirkens Nødhjælp og Bibelselskabet er blandt de danske kirkelige organisationer, som hjælper ofrene inde i selve Syrien og i flygtninge lejrene. Nødhjælpen når de mest trængende mennesker, uanset deres religiøse tilhørsforhold.

Nødhjælpsarbejdet kan støttes for eksempel ved, at man personligt giver bidrag til en af organisationernes indsamlinger eller ved, at man samler ind i kirkerne til gudstjenester eller andre arrangementer i de kommende uger.

Konflikten er kompleks. Men ét står fast: Der er akut brug for hjælp, og det er muligt at få hjælpen frem. Lad os handle og fokusere på de mange mennesker, som vi kan hjælpe.
Som ærkebiskop Jean Kawak fra den syrisk-ortodokse kirke i Damaskus siger i en appel: »Vi hjælper med mad og penge. Men behovet er meget større, end de ressourcer vi har. Syrien og syrerne har brug for jeres støtte og jeres forbøn. Jeg beder jer derfor: Husk Syrien!«
Derfor har vi taget dette ekstraordinære initiativ – sammen at henvende os til jer og opfordre til medmenneskelig handling nu!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Peter Fischer-Møller, Roskilde Stift
Peter Skov-Jakobsen, Københavns Stift
Lise-Lotte Rebel, Helsingør Stift
Steen Skovsgaard, Lolland-Falster Stift
Tine Lindhardt, Fyens Stift
Kjeld Holm, Aarhus Stift
Marianne Christiansen, Haderslev Stift
Elisabeth Dons Christensen, Ribe Stift
Karsten Nissen, Viborg Stift
Henning Toft Bro, Aalborg Stift
Jógvan Fridriksson, Færøerne
Sofie Petersen, Grønland