Politik kan være barsk

Kenny Bruun Olsen
Kenny Bruun Olsen

– Jeg sagde mit gode job op for at samle Venstre og få Fredericia tilbage på sporet, men desværre er der i partiet folk, som kun vil det værste for mig.

Sådan sagde borgmester Kenny Bruun Olsen, da han vendte tilbage efter at være gået ned med stress over de interne stridigheder i partiet.
Kenny Olsen blev enstemmigt valgt som ny borgmester efter skandalen med den tidligere borgmester Thomas Banke, som måtte gå i utide pga. regnskabsrod m.m.
Men den tidligere borgmester har fortsat sine støtter, og Kenny oplever jævnligt, at hans egne falder ham i ryggen – endda midt under valgkampen.
– Jeg må konstatere, at stridsøksen ikke er gravet ned, sagde Kenny Bruun Olsen til TV-Syd.
Som et plaster på såret bakkede tidl. statsminister Lars Løkke Rasmussen i den forløbne uge op om Kennys valgkamp med et besøg.

Vokset op med kristendom

Kenny er vokset op i en troende kristen familie. Hans forældre Aase og Palle Olsen kom i Apostolsk Kirke. I dag kommer både de og Kenny og hans familie i Michaelis kirke.
– Jeg gik som barn i børneklubben, hvor vi var henved hundrede børn. Og det var utroligt positivt, husker Kenny Olsen, der også har gået på Apostolsk Kirkes efterskole Kildevæld i Kolding, som Kenny tidligere har fortalt Udfordringen.
– Jeg mener jo, at min kristne tro er min grundvold. Hvis jeg ikke havde den, så ved jeg ikke, hvor jeg skulle få mine holdninger fra. Så ville jeg være som et siv, der svajede frem og tilbage, siger borgmesteren.

El-installatør

Kenny Olsen er uddannet el-installatør og har drevet eget firma. Herefter blev han servicechef hos Bravida. Så sent som den 1. december 2012 skiftede han til et nyt arbejde hos Atea, en IT-virksomhed i Kolding.
Kenny er den næstældste af børnene i en søskendeflok på fem. Og han har selv fem børn med Marianne. Hende mødte han også gennem kirken. Hun kommer fra Odense. Børnene er mellem 9 og 26 år. Selv er Kenny fyldt 50 år.
Han har altid boet i Fredericia. Han meldte sig ind i Venstre for ti år siden i 2003. Ved sidste kommunevalg i 2009 blev han valgt ind blandt byrådets 21 medlemmer i Fredericia.
Ved valget den 19. november er Kenny Bruun Olsens politiske modstander (udover de interne i Venstre) Socialdemokratiets borgmesterkandidat Jacob Bjerregaard. Han har også kirkelige rødder. Til Udfordringen har han tidligere sagt:
– Jeg tror på Gud, jeg tror på det kristne budskab og på, at der en mening med livet. Det er en integreret del af mit liv, at jeg er kristen, og jeg er både glad for at være det og stolt af at være det.