– Vi blev ikke snydt 

Vibeke Hansen og Krista Revsbech nød ikke mindst de sejlture, de var på.
Vibeke Hansen og Krista Revsbech nød ikke mindst de sejlture, de var på.

Bogholder Vibeke Hansen og korrekturlæser Krista Revsbech afprøvede selv det indlagte tilbud i Udfordringen til ”trofaste abonnenter”.  De fik en flot studierejse i Tyrkiet til ganske få kroner.

– Det er naturligvis ikke det samme som en Felix-rejse til 10.000 kr. med dansk bibelkyndig guide, indrømmer Krista Revsbech.

Hun tog i februar med sin kollega Vibeke Hansen – begge Udfordringen – på den rejse, som flere gange har været annonceret i avisen i en indlagt brochure til ”trofaste læsere”.
Trods den lidt smarte markedsføring fra rejsearrangøren TSS, er de to damer godt tilfreds med en flot rejse. Især fordi den kun kostede 990 kr.!
– Ganske vist skal man så betale 950 kr. mere for aftensmad og entreer, samt 600 kr. for frokoster, og vi gav 300 kr. i sæsontilskud. Men i alt er det under 3.000 kr. for en uges rundrejse i Tyrkiet på firestjernede hoteller, siger Krista.
– Rejsen var veltilrettelagt. Vi var 8 busser med danskere, men de sørgede for, at vi ikke skulle stå i kø. Da vi glemte vores baggage, sørgede de for at en bus tog den med til os, forklarer Vibeke Hansen.

Kritik af rejsen

Udfordringen har fået et par henvendelser fra læsere, der ikke mente, vi skulle tillade en annoncering for rejsen. Vedkommende havde dog ikke selv været med på rejsen, men set en kritisk tv-udsendelse.
I udsendelsen blev rejsen kritiseret, bl.a. fordi en rejsende havde købt et tæppe til en halv million, som ikke var så meget værd. Hertil svarer Vibeke:
– I den del af verden er sælgere jo pågående, og jeg købte da også et tæppe – men ikke til en halv million. Og det er jo helt op til én selv, om man vil købe noget. Det kan man ikke bebrejde rejseselskabet.
Krista tilføjer:
– Vi besøgte tre salgssteder for læder, tæpper og smykker.
Jeg synes, det var meget interessant, og guiden sagde tydeligt til os, at vi havde vores fulde ret til at sige nej tak.
– Var der slet ikke noget, som I var utilfredse med?
– Så skulle det være, at guiden ikke fortalte ret meget om det kristne, men rigeligt om Ataturk, svarer Vibeke, som var glad for, at hun på forhånd havde læst Arne Falk Rønnes bog ”I Paulus fodspor”.
– Hvad var det bedste?
– Efesos. At den by var så stor og velbevaret gav et helt nyt indtryk af, hvordan det har været for Paulus at stå på torvet med afgudstempler på alle sider, svarer Vibeke.
– For mig var det Pamukkale ved Laodikæa, hvor man gik på bare fødder i lunkent vand ovenpå kalkaflejringerne som i et eventyrslot. Det var en fantastisk rejse, slutter Krista.

Blandt de gode oplevelser nævner Krista Revsbech vandringen på bare fødder i et ”snelandskab” af kalkaflejringer, der blev overstrømmet af varmt vand fra underjordiske kilder. Stedet hedder Pamukkale (eventyrslot) og ligger i nærheden af Laodikæa, som er kendt fra Bibelen.

Det var om menigheden her, Jesus siger, at den hverken
er varm eller kold, og at han derfor vil spytte den ud af sin mund. Laodikæa var netop kendt for, at vandet her hverken var varmt eller koldt. Når det varme vand fra kilderne nåede ned til Laodikea var det nemlig lunkent…

Teksten står i Johs. Åbenbaring 3,14-20.