Rejkjær i nye omgivelser

Jens Peter Rejkjær
Jens Peter Rejkjær

 

Jens Peter Rejkjær er den nye generalsekretær i missionsselskabet BDM.

Han blev ansat 1. maj og har netop været på en rejse i Tanzania og Congo sammen med Jørgen Bøytler, som er arbejdende formand for selskabet, ved siden af at han er præst i Brødremenigheden.
– Det var en fantastisk oplevelse at se det gode arbejde, der fx gøres i Congo, fortæller Jens Peter Rejkjær.
– Vi sejlede over Tanganika-søen fra Tanzania til Congo. Her driver BDM bl.a. et sundhedscenter med støtte fra Danida, fortæller Rejkjær.
– Ganske vist er vi få ansatte i BDM, men vi har til gengæld haft over 100 unge volontører udsendt de sidste 15 år. Lige nu er der syv missionærer og 7 volontører udsendt. Udover Tanzania og Congo arbejder vi i Albanien og Burundi.
Han er ikke ukendt med mission i ulandene. Fra 2006-2014 var han formand for Luthersk Missionsforening, som er det danske selskab, der har flest udsendte missionærer. Faktisk fik LM oprindeligt udsendt sine missionærer gennem BDM i Christiansfeld. Men da LM voksede sig større end BDM, fik LM sit eget område i Tanzania.
Oprindeligt er vestjyden Jens Peter læreruddannet. Men han blev som ung ansat som rejsesekretær i studenterorganisationen KFS. Herefter blev han højskolelærer i Hillerød og derefter forstander for Luthersk Missionsforenings Efterskole i Løgumkloster i 13 år.
Ved siden af videreuddannede han sig bl.a. med en Master i Kommunikation fra Wheaton University i USA, en cand.pæd. og endelig en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse.
Så det er ikke uddannelse, Jens Peter mangler.
Efter årene i Løgumkloster flyttede Jens Peter og hustruen Ulla til Hillerød. Hun blev lærer på Alme Kristne Friskole, Græsted, mens han blev lærer først på Thomasskolen i Skovlunde og siden på Johannesskolen i Hillerød.
Nu er Jens Peter igen blevet ansat i Jylland, men han beholder bopælen i Hillerød.
– Ulla er tæt på efterlønnen, og hun skal ikke flytte nu. Selv skal jeg også bruge meget tid på at rejse rundt og fortælle om arbejdet, så min arbejdstid vil blive delt mellem øst og vest, forklarer han.
På grund af den minimale stab i Christiansfeld satser BDM på at lægge nogle opgaver, som fx mødeplanlægning, ud til selskabets mange venner.
Der er reception med afsked for den afgående generalsekretær og velkomst for den nye fredag den 27. juni kl. 14-16 på kontoret i Lindegade 34.