Danske Christoffer filmede bibeluddeling på Sri Lanka

Christoffer har lavet flere vidoer for Dansk Europamission. Herunder: Marianayaki fortæller på video om sin glæde over at have modtaget en bibel. Foto: Dansk Europamission.
Christoffer har lavet flere vidoer for Dansk Europamission. Herunder: Marianayaki fortæller på video om sin glæde over at have modtaget en bibel. Foto: Dansk Europamission.

Dansk Europamission har uddelt flere tusinde bibler til fattige kristne.

Dansk Europamission har uddelt flere tusind bibler til fattige kristne på Sri Lanka. Arrangementet blev filmet Christoffer Thinggaard, skriver Samuel Nymann Eriksen.

Christoffer Thinggaard fra King Productions lavede flere videoer fra turen. Han fortæller her om videoerne og mødet med de kristne på Sri Lanka.
– Jeg synes, det er mere interessant at lave videoer for sådan nogen som jer (Dansk Europamission, red.) end andre, da mit firma er grundlagt med den vision at hjælpe kirken visuelt. Jeg føler, at det Gud har lagt mig på hjertet, harmonerer meget godt med Dansk Europamissions vision og mission, siger Christoffer.

Videoer med rabat

På Europamissionens hjemmeside kan man se en af Christoffers videoer fra Sri Lanka.
Kun én procent af øens befolkning på 20 millioner er kristne. Nogle af dem har 5-10 km til kirke. Især i den nordøstlige del af øen har mange mistet alt under den lange borgerkrig, som sluttede i 2009, og mange har derfor ikke råd til selv at købe en bibel.
– Jeg vil gerne støtte kirken i sin mission og det er også vigtigt for mig at jeg bidrager med noget og ikke kun gør det for pengenes skyld.
Det er vigtigt for mig, at jeg også økonomisk bidrager til en organisation som jeres, siger Christoffer til Europamissionen efter at have leveret videoerne med rabat.

Fattige kristne inspirerer

– Det var en stor oplevelse at møde brødre og søstre, som har større nød end jeg har, men samtidig har et helt unikt forhold til Jesus.
Det er helt ufatteligt så meget, der er på spil for nogle mennesker i forhold til at følge Jesus, og det har været en stor oplevelse at komme tæt på nogle af dem.
Jeg har lært noget professionelt, da det er hårdt at være en uge på optagelse, men at møde medarbejderne i Dansk Europamissions partnerorganisation, se deres arbejdsmoral, deres fællesskab og den passion for det, de laver, der kom til udtryk på en konkret måde, var meget inspirerende.
Jeg tror også, det var en stor personlig oplevelse, at vores chauffør havde en lille pige på samme alder som min nyfødte søn. Det påvirkede mig at deres forhold ift. barsel var væsentligt ringere end vores. Det var en øjenåbner, slutter Christoffer Thinggaard.