Angela Merkel undsiger antisemitisme i Tyskland

Fere af Tysklands 200.000 jøder har oplevet trusler og chikane efter Gaza-konflikten. Den tyske kansler, Angela Merkel, har i nazismens tidligere højborg, Berlin, undsagt antisemitisme og fastslået: ’Vore jødiske venner hører hjemme i Tyskland’. Hun talte på et møde nær Brandenburger Tor med 5000 deltagere, der demonstrerede imod jødehad, efter at en ny antisemitisk bølge er skyllet over Tyskland og andre lande i forbindelse med krigen mellem Israel og Hamas i Gaza-striben. Flere jøder i Tyskland Ved Merkels side var ledere af det tysk-jødiske samfund, der i dag tæller omkring 200.000. Over en halv million jøder levede i Tyskland, da nazisterne kom til magten i 1933. Holocaust bragte dette antal ned til 30.000. Merkel udtrykte sin glæd

Få adgang til alle artikler
Du har læst 3 gratis artikler de sidste 30 dage. Vi håber, du fandt det interessant.
For kun 28 kr. pr. måned støtter du, at vi fortsat kan lave anderledes nyheder med en kristen vinkel hver uge.
Hvis du er abonnent på papirudgaven, kan du finde log ind detaljer på side 2.