Angela Merkel undsiger antisemitisme i Tyskland

Angela_Merkel_(2008)

Fere af Tysklands 200.000 jøder har oplevet trusler og chikane efter Gaza-konflikten.

Den tyske kansler, Angela Merkel, har i nazismens tidligere højborg, Berlin, undsagt antisemitisme og fastslået: ’Vore jødiske venner hører hjemme i Tyskland’.

Hun talte på et møde nær Brandenburger Tor med 5000 deltagere, der demonstrerede imod jødehad, efter at en ny antisemitisk bølge er skyllet over Tyskland og andre lande i forbindelse med krigen mellem Israel og Hamas i Gaza-striben.

Flere jøder i Tyskland
Ved Merkels side var ledere af det tysk-jødiske samfund, der i dag tæller omkring 200.000.
Over en halv million jøder levede i Tyskland, da nazisterne kom til magten i 1933. Holocaust bragte dette antal ned til 30.000.
Merkel udtrykte sin glæde ved, at næsten en kvart million jøder påny lever i Tyskland. Hun sagde, at de, der angriber jøder, angriber alle tyskere.

Antisemtisme
– Folk i Tyskland trues og generes på grund af deres jødiske udseende og støtte til Israel – en skandale, som vi ikke vil acceptere, sagde kansleren. Det er vores nationale pligt og borgerpligt at bekæmpe antisemtisme.
Demonstrationen var organiseret af Det jødiske Centralråd i Tyskland. Tyske jøder holder en lav profil, men rådets ledere har sagt, at jøder føler sig truede efter Gaza-konflikten.

Et mirakel og en gave
Den tyske regeringschef sagde, at det er noget af et mirakel, at så mange jøder nu lever i Tyskland, og at ”dette er en gave, som fylder hende med dyb taknemmelighed”.
Jødisk liv er en del af vores identitet og kultur. Det gør mig ondt, at unge jødiske forældre spørger, om det er sikkert at opdrage deres børn her, og ældre om det er rigtigt at være her, sagde kansleren.

Begyndelsen til enden
Gaza-konflikten har medført spænding mellem lokale muslimer og jøder mange steder i Europa.
Jødiske ledere har prøvet at informere jødiske samfund om sikkerhedssituationen.
Formanden for indvandrerorganisationen Jewish Agency, Natan Sharansky, har i det engelsk-jødiske blad ”Jewish Chronicle” skrevet: ”Vi ser nu begyndelsen til slutningen af jødisk historie i Europa.
Han er ikke alene om denne forudsigelse. Præsidenten for Den europæiske Kongres, Moshe Kantor, har på et møde i Tel Aviv sagt, at jødisk liv i Europa er uholdbart, medmindre at den frygt, jøder lever i, kan blive væsentligt mildnet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: