Familielejr også for unge og singler

Sognepræst Anne Mie Skak Johanson og hendes mand, Leif, deltog med undervisning foran familietræet. Årets tema var: Blomstrer familielivet?
Sognepræst Anne Mie Skak Johanson og hendes mand, Leif, deltog med undervisning foran familietræet. Årets tema var: Blomstrer familielivet?

Halvdelen af deltagerne på lejren med ’Familier på Vej’ var under 20 år.

Endnu engang har Balle Musik- og Idrætsefterskole dannet ramme for den årlige sommerlejr arrangeret af Familier på Vej.

130 ferieglade og forventningsfulde deltagere og frivillige nød 6 dages undervisning og samvær under et tema om vækst: ”Blomstrer familielivet?”.
Underviserne tog udgangspunkt i emner som ”Du er unik”, ”Du er ikke alene” og ”Forældreroller”. De kom med deres bud på, hvordan vi, med Bibelen som udgangspunkt, kan udvikle os på en positiv og sund måde. Det gælder om, at vi skaber de bedste vækstbetingelser for familiens børn, relationer etc.
Det var alt sammen en blanding af praktiske redskaber, erfaringer og åndelig vejledning. Undervisningen blev understøttet af små sketches og fællesopgaver samt lovsang for hele familien.
Årets undervisere var: Gitte Lykke, Ruben Knudsen, Tina og Max Jalk samt Anne Mie Skak og Leif Johanson.

Hvorfor familielejr?

Sideløbende med undervisningen om familieliv var der igen i år et ’livsstilskursus’ ved psykolog Helge Børven. Her lærte deltagerne noget om hverdagslivet og fik redskaber til at prioritere rigtigt i dagligdagen.
– Man kan måske spørge sig selv, om en så lille lejr har sin berettigelse i det store udvalg af forskellige sommerlejre og –camps. Til det kan vi endnu engang kun svare et rungende ”JA”, understreger Bente og Jens Skov fra Familier på Vej.

s22_spiserSmå grupper

– Der er absolut ingen risiko for, at nogen drukner i mængden.
Deltagerne er nemlig inddelt i mindre grupper, så alle har mulighed for at lære de andre at kende. Det skaber tryghed hos både børn og voksne, og vi oplever det som et positivt tilvalg hos mange lejrdeltagere.
I grupperne kan man dele liv og erfaringer med hinanden – og naturligvis tale om undervisningen. Disse grupper er for mange et vigtigt omdrejningspunkt på lejren, forklarer Bente og Jens Skov.
Parret understreger, at rummelighed er en af værdierne for lejren. Der er plads til familier fra alle samfundslag og en blanding af par i forskellige aldre. Der er også enlige deltagere både med og uden børn, og alle tjener hinanden på lige fod.

50 procent under 20 år

Dette års lejr var der en meget stor teenage- og børnegruppe på lejren. Næsten 50 procent af deltagerne var under 20 år.
– Gruppen af teenagere var meget aktiv, og vi oplevede en stor lyst blandt de unge til at lære mere om Gud og hans ønske om fremtid og håb for hver enkelt af dem, fortæller Bente Skov.
Hun tilføjer, at lejren er for alle uanset kirkeligt tilhørsforhold. Dette års lejr var nr. 21 i Familier på Vejs regi.
– Hvis du går med et ønske om at ændre på uhensigtsmæssige vaner i dit forhold, hvis ’fortidens spøgelser’ kaster en skygge over dit liv, eller hvis du bare godt kunne tænke dig at være med på en hyggelig og sjov lejr, hvor vi deler liv med hinanden – så sæt kryds ud for uge 30 til næste år.
Du kan også tjekke vores hjemmeside på: www.fampv.dk, opfordrer Bente og Jens Skov.