Kina forbyder kristen undervisning af børn under 18

Kommunistpartiet i Kina har den 4. august tilbageholdt to kvinder, da de ville køre en gruppe børn til en kristen børnelejr. Kvinderne blev anklaget for at hjernevaske børn.

China Aid oplyser, at Zhou Yanhua og Gao Ming fra Yining County Church blev tilbageholdt af myndighederne i henholdsvis 10 og 15 dage. De blev anklaget for at indoktrinere mindreårige med overtro. Kinsesisk lov forbyder religiøs undervisning til alle under 18 år ud fra den overbevisning, at børn skal beskyttes mod ”farlig hjernevask”, forklarer China Aid.

Børnenes forældre fik at vide, at de fremover kunne få forbud mod at deltage i kristne lejre.
Kommunistpartiet i Kina har de seneste år arbejdet for at begrænse spredningen af kristendommen. Myndighederne har fjernet kors fra kirketage, og kristne er blevet arresteret, hvis de protesterede mod aktionen.

”China Aid fordømmer myndighedernes aktion mod Zhou, Gao og børnene, der er involveret i denne sag og vil rapportere denne type hændelser for at afsløre det kinesiske styres misbrug og kæmpe for religionsfrihed”, hedder det i en udtalelse fra China Aid.