Babysalmesang kan snart høres hjemme i stuerne

Forældre og børn, som har været med til arrangementerne i Høje Kolstrup Kirke kan snart genhøre tekster og musik fra BabySalmesang. Foto: René Jürgensen.

I Aabenraa Sogn kan nye og gamle deltagere snart høre sangene fra kirkens Babysalmesang på CD.

Ved næste sæsonstart er det 10 år siden, kirke- og kulturmedarbejder Torben S. Callesen startede BabySalmesang op som en del af sin nye ansættelse op i Aabenraa Sogn, og det skal markeres med en helt særlig CD.

– Allerede for otte år siden efterspurgte de første forældre en måde, hvorpå man kunne få sangene med hjem fra BabySalmesang, så man også kunne synge sangene derhjemme for sit barn, fortæller kirke- og kulturmedarbejder Torben S. Callesen.

Det er således omkring otte år siden de første skridt blev taget for at producere en cd med alle sangene fra BabySalmesang, mens efterspørgslen har været vedvarende. Men nu er der gode nyheder til de forældre, som enten vil mindes de gode tider eller for nyligt har været med, og som har brug for hjælp til at synge sangene derhjemme.

Privat produceret

Til efteråret udkommer BabySalmesangs-cd’en endelig med alle de sange, som forældre så mange år har sunget med på og har lavet bevægelser og fagter til sammen med deres barn i Høje Kolstrup Kirke.

Sangene er indspillet i Torbens eget studie og finansieret privat:
”Det er vore egne døtre, Sara og Ida, der synger på cd’en, og de gør det bare super godt. Så spiller jeg selv instrumenterne til, hvor sangene er krydret med ekstra instrumenter, især på de rytmiske sange.

På salmerne har jeg prøvet at bevare en del af den højkirkelige lyd fra BabySalmesang, idet jeg har optaget disse sange på orglet i Høje Kolstrup,” forklarer kirke- og kulturmedarbejderen.

QR-koder og filmklip

På tekstindlægget vil der være indlagt QR-koder, som man kan skanne med sin telefon for blive linket til filmklip fra BabySalmesang i Høje Kolstrup Kirke. Der kan man så se og opleve, hvilke fagter og bevægelser, der hører til sangene, så man kan fortsætte sin egen BabySalmesang derhjemme, også når sæsonen er slut.


Artiklen fortsætter efter annoncen:CD’en vil kunne bestilles på hjemmesiden www.gospelfamily.dk, hvor der også vil være lagt mere info om det præcise udgivelsestidspunkt, oplyser Torben S. Callesen.