Frivillige fra Mercy Ships fik pris fra George Bush Fond

Familien Parker er frivillige på hospitalsskibet Africa Mercy, alias den tidligere storebæltsfærge ’Dronning Ingrid’. Gary Parker er læge, mens hustruen, Susan, er hospitalspræst.

I 1990 etablerede præsident Bush en pris, som han kaldte ”Daily Point of Light Award”. Prisen er siden blevet uddelt til tusinder af enkeltpersoner, der gennem frivilligt arbejde gør en forskel for andre. Den 6. december 2018 – samme dag, som George Bush blev begravet – gik prisen til familien Parker, som har tjent i flere årtier på Mercy Ships hospitalsskibe.

Dr. Gary Parker var i første omgang frivillig ombord på et Mercy Ship hospitalsskib i en tre måneders periode. Men de tre måneder blev til 31 år, og Gary og hans hustru Susan, som han mødte om bord, har dedikeret deres liv til at hjælpe dem, der lever uden adgang til sikker, rettidig og betalelig kirurgisk behandling.

Gary er kæbe- og ansigtskirurg og behandler mennesker med tumorer og andre deformiteter i ansigt, hoved og hals. Han fortæller om en 30 årig kvinde med ubehandlet læbe-ganespalte, at hun ”burde have været opereret, da hun var tre måneder gammel.” I stedet havde hun levet hele sit liv med skam.

Gary fortæller også om Sambany fra en landsby i Madagaskar. Han havde en 8 kg stor tumor hængende fra ansigt og hals og kunne ikke andet end vågne op, spise og sove i en uendelig cyklus.

Sambanys familie solgte en rismark for at få råd til hans rejse. I to dage skiftedes fem mænd til at bære Sambany på deres rygge for at bringe ham til den nærmeste vej. Efter en opslidende køretur på seks timer nåede Sambany endelig frem til Africa Mercy.

Dr. Gary Parker og hans hold opererede på Sambany i mere end 12 timer. Men resultatet var alle anstrengelserne værd. Da Sambany så sig selv i spejlet for første gang uden tumoren, udbrød han: ”Jeg er lykkelig. Jeg er kureret for min lidelse. Jeg har fået et nyt ansigt. Jeg er reddet!”.