Gælder Missionsbefalingen stadig?

John Allen Chau blev dræbt i november, da han ville bringe evangeliet til en isoleret ø-stamme. Men ikke alle yngre kristne deler overbevisningen om, at alle mennesker skal høre evangeliet.

En ny rapport fra Barna viser, at mange kristne millennials er skeptiske over for mission eller ligefrem finder det ”forkert”.

Rapporten ”Reviving Evangelism,” var bestilt af Alpha USA, som ville vide, hvordan kristne ser på evangelisering, skriver The Christian Post.

Millennial-kristne, dvs. folk født mellem 1984 og 1998, erklærer sig velkvalificerede til at dele deres tro med andre. Næsten tre fjerdedele af dem svarer, at de godt ved, hvordan man svarer på trosrelaterede spørgsmål og at de er i stand til at dele deres tro.

Men overraskende mange millennials opfatter det som mere eller mindre ”forkert” at missionere.

Missionsbefalingen til debat

Jesus befaler i Mattæusevangeliet kap. 28 sine efterfølgere: ”Gå ud og gør…disciple. Døb …og lær dem at adlyde alt, hvad jeg har befalet jer”.

Men langtfra alle kristne mener, at de skal adlyde denne befaling.

”Næsten halvdelen af millennials (47%) mener, at det er forkert at dele ens personlige tro med folk af en anden tro ud fra ønsket om, at disse en dag vil dele samme tro som én selv. Til sammenligning var tallet hos Generation X lidt over en fjerdedel (27%) mod en af fem blandt Boomers (19%) og i den Ældre generation (20%),” hedder det i rapporten.

”Yngre kristne er generelt mere personligt opmærksomme på den kulturelle temperatur, når det gælder åndelige samtaler. Blandt de praktiserende kristne har Millennials-gruppen gennemsnitligt fire nære venner eller familiemedlemmer, som praktiserer en anden tro end kristendommen. Til sammenligning har de fleste af deres Boomer-forældre og bedsteforældre kun én person i denne kategori.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kulturelt fjendskab

Øget kulturelt fjendskab overfor evangeliet og tale om folks forskellighed gør det sværere at evangelisere i dag end tidligere, viser undersøgelsen. Men mange ældre kristne forstår ikke, at negative kræfter i samfundet nedgør det at dele sin tro med andre.

Blandt de praktiserende kristne millenials var 40% helt eller delvis enige i udsagnet: ”Hvis nogen er uenige med dig, betyder det, at de dømmer dig.” Dette tal var højere hos millennials end hos Generation X (22%), hos Baby Boomers (9%) og hos de ældre (11%).

Undersøgelsen blev foretaget i maj sidste år blandt 1.000 praktiserende kristne og 1.001 amerikanske ikke-kristne eller ikke-praktiserende kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Definitionen på en praktiserende kristen var en, som ”identificerer sig som kristen, er meget enig i at troen er meget vigtig for dem og som har været i kirke inden for den sidste måned.”

– Yngre kristne har brug for en tro, der tåler modsigelse, mener David Kinnaman fra Barna Group.
’Modstands-dygtig tro’

“Vi må formidle en modstanddygtig tro til yngre kristne, så vi planlægger med henblik på de afgørende år under mellemuddannelserne og de videregående uddannelser,” sagde Barna Groups leder, David Kinnaman.

Han betegner ”frafaldsproblemet” som meget reelt og ødelæggende for det kristne samfund. Det store antal af kristne, der forlader troen, har stor indflydelse på andre, mener Kinnaman.

Undersøgelsen viser, at millennials er ”enormt ambivalente” med hensyn til at dele deres tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men de yngre kristne bør lære, at evangelisering er vigtig.

“Det er svært at fastholde en dyb, vedholdende, modstandsdygtig kristen tro, fordi holdninger som: ”Du skaber dig selv” og ”Lad være med at kritisere andres livsvalg og følelser” er normen i vores kultur. Mere end nogensinde før handler evangelisering ikke kun om at frelse de ufrelste.

Vi må også minde os selv om, hvad der er vigtigt, at Bibelen er pålidelig, og at Jesus kan forvandle alt,” understreger David Kinnaman.

Generationernes årstal
Baby Boomers er født i årene 1946-1964; Generation X er født i år 1965-1980; Millennials er født år 1981-1996 og Post-Millennials er født år fra 1997 og opefter.