Vores søn ryger hash

Kære Poul Henning

Vi har fundet ud af, at vores søn på 15 år har mange venner, der ryger hash. Han fortæller os ikke alt. Vi har lige nu også fundet hash på hans værelse. Han har efterfølgende indrømmet, at han har røget hash på næsten daglig basis i nogle måneder. Vi har prøvet at tale med ham, det gik ikke så godt. Vi er meget bekymret for ham. Vi har hørt om en, der udviklede en hashpsykose. Hvad tænker du i forhold til vores situation.
Kærlig hilsen
De bekymrede forældre

Tal med jeres dreng om farerne ved hashmisbrug. Overvej også et skoleskift til en god, kristen efterskole.

Kære jer

Jeg er glad for, at I skriver. Naturligvis er I bekymrede. Naturligvis kan jeres søn blive helt fri. Det man typisk oplever med de unge er, at de holder op med at lave lektier, pjækker fra skolen, bliver meget glemsomme, virker sløve, opgivende og ind mellem irritable. Isolation og pengemangel er også karakteristisk.

Det er bare så vigtigt at få stoppet misbrug i tide. Ofte kan alkohol lede til hash, og hash lede til andre stoffer.

I må sætte alt ind på at vinde jeres drengs tillid. I må favne og elske. I må med respekt lytte på hans tanker, men også være tydelige i jeres holdninger.

Hvorfor ryger han? Hvad mangler i hans liv? Hvorfor vælger han en så farlig vej?

Måske kan I sammen studere emnet. I har jo meget at have jeres holdninger i. Det er ikke Guds hjerte, ønske og vilje, at mennesker skal være afhængige af noget. Jesus kom jo netop for at sætte os fri og give os et liv i overflod.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Farer ved brug af hash

Jeres drengs holdning kan formentlig også formes af evidens baseret forskning:

Langvarigt hashmisbrug nedsætter intelligensen.

Et misbrug leder ofte til et andet misbrug.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Misbrug medfører, at livet langsomt krakelerer.

Ingen ved, hvem der har en følsom hjerne og lav psykosetærskel, så hash her kan udløse en psykose.

Risikoen for ulykker og lovovertrædelser stiger.

Gæld og et dårligt miljø kommer til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Listen er lang, men har det til fælles, at sundheden og det gode liv sættes over styr.

Skoleskift

Jeres udfordring er, at venner ofte betyder mere for teenagere end de voksne. Jeg bemærker, at han har mange venner, der ryger hash. Jeg vil i jeres situation absolut overveje et skoleskift til en god kristen efterskole. I må selv finde støtte i jeres vennekreds og kirken. Gud hører bøn. Han vil give jer visdom. Han vil høre jeres råb.

Kærlig hilsen
Poul Henning