Indsatte mødre finder håb i Bibelen

En gruppe kvindelige fanger i Nigeria fik nyt mod ved at høre den barske beretning om barnemordet i Betlehem på hausa.

Alle Bibelens beretninger, selv den om barnemordet i Betlehem, kan give trøst til fangerne i et kvindefængsel i Nigeria.

Wycliffe DK skriver i en nyhedsmail om den britiske missionær, Helen Fisher, der er udsendt til Nigeria af Wycliffe UK og ofte besøger et lokalt kvindefængsel. Her er der pt. 15 fanger, og missionæren læser Matthæusevangeliet på hausa sammen med dem. Hun fortæller:

”Den følgende uge skulle vi lytte til næste del i kapitel 2, der fortæller, hvordan Herodes dræbte alle drengene i Betlehem under to år. Jeg ville helst ikke tage den del med og tænkte på at springe den over, for jeg syntes ikke, at det var passende.

Og jeg regnede ikke med, at Gud kunne lære os noget ud fra det! Men vi tog den med alligevel, og faktisk var det nok det møde, hvor kvinderne snakkede mest, og Gud talte til dem igennem teksten.”

Nogle af kvinderne sagde:

”Min livsrejse er ikke uden bump, men Gud har kontrollen. Og jeg kan stole på ham.” ”Jeg lærte, at intet kan stoppe Guds plan, som Herodes prøvede med Jesus” og ”Joseph lyttede til Gud og gjorde straks, hvad han sagde, og hvis han ikke havde gjort det, ville Jesus ikke være blevet reddet. Når jeg hører Guds stemme, bør jeg straks gøre det, han siger”.

Dermed lærte også den britiske missionær noget vigtigt:

– Gud mindede mig om, at hele Bibelen er inspireret af ham, og det hele indeholder sandhed om ham. Og han bruger det hele til at tale til os, såvel de hårde dele som de blide dele, slutter Helen Fisher ifølge Wycliffe DK.


Artiklen fortsætter efter annoncen: