Lapperne

Af Tina Varde
Journalist

Mine dage starter med, at jeg beder og læser lidt i Biblen. Med et slags ”God morgen Gud-ritual.”

Når jeg er i en fredfyldt tilstand – bønnens tilstand – slår jeg ofte tilfældigt op og læser i den derfra. Det samme gør jeg, når der er ting i livet, jeg søger svar på. Eller når livet byder på svære ting – og jeg håber på inspiration og vejledning.

Gang på gang overraskes jeg over, hvor aktuelt og passende det som jeg kommer til at læse, er, i forhold til min aktuelle livssituation eller overvejelse.

Når jeg sådan overraskes over, at Gud kan have en finger med i bibellæsning, lægger jeg ofte en lille lap ind i min bibel. For jeg tænker, at jeg da må dele det med andre, med flest muligt – at Gud sådan taler til os gennem Biblen. Taler direkte ind i vores liv, hvis vi er åbne og inviterer Ham ind.

Efter et stykke tid har lapperne hobet sig så meget op, at det begynder at blive lidt akavet at slå frit op i bogen. De begynder at falde ud, og jeg har måske endda også glemt, hvorfor de ligger der – hvilken situation de talte lige ind i … og jeg har endnu engang ikke fået skrevet en klumme om, hvor fantastisk det er at opleve Guds nærvær, oplæring og vejledning i læsningen.

Som for eksempel da jeg for nylig prøvede at beslutte, om jeg skulle satse på at købe eller leje et sted, når mit hus var solgt… og landede i ord om dengang Paulus lejede et hus i to år. Der gik lige lidt tid, før jeg helhjertet forstod, hvor god en idé det var at satse på det i første omgang.

Han kan nemlig godt nogle gange være lidt foran mig. Og det er jo ret smart, når nu det er Ham, der skal vise vej og vejlede mig. Heldigvis er Han ret god til at vente på mig… det går op for mig, de gange jeg slipper glimtvise fornemmelser af, at jeg venter på Ham.

De kan snige sig ind, når jeg tror, jeg er parat til noget, men må vente, skal ordne noget andet eller finde andre veje … indtil tiden er ret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:… og nu hvor jeg hermed har fået skrevet om lapperne, kan jeg måske godt droppe dem. For nu har jeg – som så mange andre også vidnet om – fået beskrevet det, jeg oplever: Den bog er levende.