Alt er forandret og alligevel det samme

Ruben Holmgreen Falk har besøgt sine forældres arbejde i Tanzania og opfordrer til støtte for de corona-ramte familier.

Ruben Holmgreen Falk sammen med skolebørnene ved det danske missionsarbejde New Life Outreach i Tanzania.

For kort tid siden kom jeg hjem fra Tanzania – lige dele opløftet og vemodig.

Da besøget var nødvendigt, var det muligt at rejse til Arusha og tilse NLOs arbejde. Alle forholdsregler blev overholdt, og turen gik godt frem og tilbage.

Mit hjerte var både let og tungt, da alt er forandret og alligevel det samme. Nu ved jeg ved selvsyn, hvordan Tanzania er påvirket af COVID-19 helt aktuelt.

Mange mister deres job

Skolens, børnenes og forældrenes største udfordring er, at så mange forældre har mistet deres arbejde. Særligt ramt er turistbranchen og alle dens underbrancher, selv safariturisme er gået helt i stå. Der kommer slet ingen turister til Tanzania, og derfor er rigtig mange virksomheder lukket og de ansatte fyret.

Det betyder, at forbruget er faldet og rammer mange andre sektorer, som så også mister deres indtjening og fyrer en masse medarbejdere. Arbejdsløsheden, som før var høj, er nu endnu højere.

Ledigheden i Tanzania er steget voldsomt pga. Corona-pandamien, og det gør det svært for familierne at betale for deres børns skolegang.

Undervisningen foregår også udendørs.

Ønsker ikke at smide fattige børn ud

Derfor er skolens budget fortsat meget presset. New Life Outreach (NLO) har svært ved at indkræve skolepengene fra forældrene. Alle medarbejdere gør, hvad der kan gøres, men det er svært, fordi NLO ikke ønsker at smide nogen børn ud af skolen pga. manglende skolepenge.

Altså er der fortsat brug for, at folk i Danmark støtter og bakker op om aktiviteterne. Kun på den måde er det muligt at sikre skolegang til de familier, der ikke kan betale for deres børns skole.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skolegang er vigtigt for børnene, så at de udvikler sig og kommer ud af fattigdom.

Tak for støtte

I foråret, da NLO råbte op sidst om skolens økonomiske udfordringer, blev der bakket rigtigt godt op i Danmark, og mange var med til at støtte.
Dette betød, at vi kunne redde skolens økonomi og slap for at fyre medarbejdere. De har alle været tilbage på fuldt blus siden 29. juni.

Skolegangen er meget vigtig for børnenes muligheder i fremtiden.

Skab håb og tro

Vi vil gerne bede danskerne om at bakke op igen ved at sikre, at vi ikke må hjemsende elever under Corona-pandemien, fordi deres familier er blevet arbejdsløse og ikke kan betale for deres børns skolegang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Midt i disse økonomiske udfordringer er det vigtigt at fastholde fokus på kerneopgaven, som er at sikre god skolegang til skolens børn. Det er den vigtigste opgave, vi har.

Derudover ønsker vi også at skabe håb, optimisme og tro på fremtiden – dette gør vi blandt andet ved at fejre særlige begivenheder, bl.a. da grundskolens 7. klasse var færdig med deres eksamener.

Der holdt vi en stor fest for eleverne, deres familier og skolens ansatte, hvor eleverne stolt viste danse, sange, springopvisning og fik deres skolebeviser.

New Life Academi 2020 Congratulation.

Er der Corona i Tanzania?

I Tanzania er der meget lidt Corona, og vi har iblandt vores personale, deres familier, skolens elever og deres familier og i vores bibelskole og øvrige netværk ikke kendskab til ret meget smitte af Coronavirrusen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette er vi utrolig glade og taknemmelige for. Vi beder fortsat intensivt i missionen om, at Gud fortsat må beskytte os og alle dem, der er betroet os, imod virussen og dens konsekvenser.

Læs mere om New Life Outreach og hvordan du kan støtte på hjemmesiden nlo.dk
New Life Outreach er stiftet af Hannah og Egon Falk.
Udfordringen forbereder en ny bog på dansk om deres store arbejde. Bogen ventes at udkomme i begyndelsen af december.