Bibelselskaber: Ukraines kirker er desperate efter flere bibler

Kristne i Ukraine har bedt offentligt – også midt i sneen – siden de første rygter om Ruslands invasion. Foto: GodTV

Efterspørgslen efter bibler til Ukraine er uden fortilfælde, og mange går tomhændede bort, fordi der ikke er flere, oplyser generalsekretær Oleksandr Babiychuk fra Ukraines bibelselskab.

Han fortalte om smerten over at måtte skuffe en desperat præst, der kom til kontoret og bad om bibler til sin menighed, skriver Christian Today.

”Da han hørte, at vi ikke havde flere tilbage, tryglede han om at få bibler, der var ødelagte eller endda manglede sider. Han sagde: ’Disse bibler ville være at ufattelig stor værdi i min menighed og i lokalsamfundet!’ Det var hjerteskærende,” sagde Babiychuk.
Han har nu som mål at skaffe 56.000 bibler til Ukraines befolkning.

”Guds ord kan bringe trøst, fred og forsoning til vores land,” fastslog Babiychuk. En af hans kollegaer i bibelselskabet har bedt om forbøn for freden, for soldaterne ved fronten og for både den ukrainske og den russiske regering, så ”deres hjerter må være under indflydelse af Helligånden”.

Her uddeler generalsekretær Oleksandr Babiychuk bibler til den ukrainske hær. Foto: Bernt G. Olsen, Bibelselskabet.

Bibelselskaber i flere lande, heriblandt Danmark, Norge og Storbritannien, har lavet indsamlinger for at skaffe flere bibler til Ukraines kirker, soldaterne og deres familier. Flere kilder beretter, at både jøder og kristne i beskyttelsesrummene samles om at bede Salme 31, der begynder med ordene:

”Herre, jeg søger ly hos dig, for du svigter mig aldrig.
Kom og red mig, for du er altid trofast.
Bøj dig og lyt til min bøn, grib ind og red mig hurtigt.
Vær du min fæstning og mit tilflugtssted, hvor mine fjender ikke kan nå mig…”