Blåhøj: Ny Pris Herren-aften

– Den længe ventede Pris Herren II finder sted i Betania Kirkecenter fredag den 18. marts, fortæller Gert Bjørsted.

Den 18. marts gentages succesen med et Pris Herren-arrangement i Betania Kirkecenter Blåhøj.

Sidste år holdt kirkecenteret en Pris Herren-aften med stor tilslutning fra både fjern og nær. Arrangørerne måtte love at gentage det hele snarest. Grundet restriktioner og smittetal er det dog først nu, man kan invitere til Pris Herren 2.

Enkle lovsange for alle

Sidst samledes kristne fra forskellige kirker i Jylland samt musikere fra kirker i Midtjylland og Nordjylland til Pris Herren. Det blev en stærk aften, hvor man sang de mest kendte og elskede kristne sange fra fortiden.

– Næste gang fortsætter vi med at lovsynge på tværs af generationer. Vi bevæger os frem i årtierne, så yngre mennesker også må føle sig genkendt.

Hvor vi sidste gang koncentrerede os meget om lovsang fra slutningen af 80´erne, vil vi denne gang blande sangvalg mere bredt, fortæller Gert Bjørsted. Vi tror, det er vigtigt, at kristne mødes på tværs af kirker og tager sig tid til at lovprise sammen. Især i en kompleks tid, som den verden er i lige nu. Der sker ofte noget, der hvor mange er samlet i tilbedelse.

Vi tror, at mennesker er mere åbne for Ånden, når det, vi synger sammen, er noget, der ligger lagret og er genkendeligt. Så også næste gang vil vi tilstræbe, at alle må opleve sig genkendt i sang og musik.

Der vil være åben mikrofon for tilskyndelser fra Helligånden, og så er det igen en naturlig del af aftenen, at vi starter med pizza sammen kl. 18.00, siger Gert Bjørsted.

Pris Herren gør indtryk

– ”Hvornår er der pris Herren næste gang?” lød et spørgsmål over frysedisken i Rema 1000 dagen efter sidste gangs Pris Herren. Det var en pige uden nævneværdig kirkebaggrund, der havde været med den første gang.
Pris Herren samlede nemlig også sidste gang flere folk, der aldrig tidligere i deres liv havde været med til en lovsangsaften. Intensiteten hos de mange kristne fra forskellige kirker havde gjort et stærkt indtryk.
Det har jo altid været sådan, at der, hvor mennesker hengav sig i tilbedelse, der brugte Ånden sang og musik til, at mennesker oplevede sig mødt. Det vil vi glæde os til igen næste gang i Blåhøj, hvor vi ser frem til at se Jylland og omegn samles i et forum af mange forskellige kirkeretninger i glæde over årtiers lovsang, slutter Gert Bjørsted.


Artiklen fortsætter efter annoncen: