Kald til mission fik Ivan og Lucy til at starte Lucy Care

Ivan Mortensen mødte sin kommende hustru, Lucy, under et ophold på bibelskole i Schweiz. De startede Lucy Care i 2020.

Danske Ivan og nigeriansk-fødte Lucy er missionærer af hjertet og brænder for at hjælpe mennesker i nød. Derfor har de startet Lucy Care Danmark.

Ivan har været udsendt som missionær ad flere omgange, mens Lucy tidligere har startet ”Urban Frontiers mission” i Nigeria sammen med nogle venner.

Kald til mission

Ivan Mortensen var 20 år gammel, da han mødte Jesus og blev kristen. Han følte meget tidligt et kald til at blive missionær og startede med et ophold på Ungdom Med Opgave’s Discipel Trænings Skole, for derefter at fortsætte som medarbejder for UMO. Han blev udsendt som missionær første gang i 1993 med Ungdom med Opgave/Youth With A Mission (UMO/YWAM) Danmark, – siden i både Schweiz og i Brasilien med YWAM.

– I 2008 oplevede jeg et kald til at tage på en bibelskole, hvor der var introduktion til bibelsk rådgivning, fortæller Ivan.

– Jeg oplevede meget indre lægedom, mens jeg var på skolen, og det var også her, jeg første gang mødte min kommende kone, Lucy, som kommer fra Nigeria.

Mødet med Lucy

Lucy startede i 1989 arbejdet ”Urban Frontiers mission” i Nigeria sammen med nogle venner. Senere blev arbejdet både lukket ned og genopstartet under navnet Lucy Care. På tegningerne ses en skole, som nu bliver bygget i Nigeria for Lucy Care.

Lucy brændte, ligesom Ivan, for mission. Hun havde i 1989 startet ”Urban Frontiers mission” i Nigeria sammen med nogle venner. De var sammen i en bibelgruppe, hvor de på et tidspunkt spurgte sig selv; “Hvis Jesus boede i vores by i dag, hvor ville han da være?” Dette førte til, at de begyndte at nå ud til kommercielle sexarbejdere på bordeller. Dette opsøgende arbejde udviklede sig gradvist til Urban Frontiers mission, som stadig gør et stort arbejde i Nigeria.

Lucy tog en uddannelse i vanedannende adfærd for at blive udrustet til at hjælpe mennesker. Hun har arbejdet med misbrugere, prostituerede og teenagermødre, der er blevet sparket ud af hjemmet af deres forældre/ kærester, og som overvejer abort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun hjælper dem med at komme tilbage på fødderne og finde deres formål. Samtidig brænder hun også for at hjælpe fattige børn, især pigebørn, der virkelig ønsker at gå i skole, men ikke kan på grund af manglende skolepenge. Urban Frontiers Mission har gjort dette arbejde muligt.

Lucy, som brænder for missionsarbejdet, fortæller: – Jeg elsker Jesus, Gud, og mennesker. Jeg nyder at møde mennesker og lære dem at kende. Jeg har et dybt ønske om at hjælpe folk med at gå i frihed fra alle former for vanedannende adfærd, fordi Galaterbrevet 5:1, et af mine livsvers, siger: ”Det er til frihed, at Kristus Jesus har frigivet os”.

Blev gift i Nigeria

Ivan og Lucy blev gift i Nigeria i 2010.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Efter vores bryllup flyttede vi til Danmark i nogle år, fortæller Ivan. Men vi er begge missionærer af hjertet, så vi rejste til Nigeria for at se, hvordan det gik med Urban Frontiers Mission (UFM), som Lucy var med til at starte for mange år siden, før vi bliv gift. Vi var der i 1½ år, hvorefter vi sammen med ledelsen desværre blev nødt til at lukke arbejdet ned, blandt andet på grund at dårlig ledelse af arbejdet, tilføjer Ivan.

Ægteparret vendte så igen hjem til Danmark, hvor der skulle gå nogle år, før der igen kom skub i missionsarbejdet.

Blev kaldet påny

– I 2017 begyndte Gud igen at tale til os om mission, fortæller Ivan. Vi følte, at det var tid for os at flytte tilbage til Nigeria for at genopstarte UFM igen, så det gjorde vi i slutningen december 2017. Lucy havde fået dispensation til at rejse ud af Danmark i 2 år uden at miste sin familiesammenføring i Danmark. Så da vi vendte tilbage til Nigeria, begyndte vi at finde medarbejdere og renovere missionscenteret, som virkelig havde brug for en kærlig hånd. Arbejdet der gik rigtig godt, så vi søgte om forlængelse af Lucys dispensation, så hun fik 2 år mere, så vi kunne fortsætte det gode arbejde med at hjælpe folk ud af deres misbrug.

Tilbage til Danmark

I samme periode havde parret adopteret deres første datter Favour, og de ville gerne, at hun skulle møde sin familie og opleve dansk jul. Så de tog 3 måneders orlov fra arbejdet i Nigeria fra december 2019 til februar 2020 og rejste hjem til Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nyt missionsarbejde

– Mens vi var hjemme i Danmark, begyndte vi at undersøge muligheden for at kunne rejse mere støtte til vores arbejde i Nigeria, fortæller Ivan videre.

– Efter at have snakket med forskellige folk, besluttede vi at starte vores egen organisation i Danmark, som kan hjælpe med at rejse støtte til arbejdet i Nigeria. Så den 2. februar 2020 havde vi stiftende generalforsamling for Lucy Care Danmark.

Lucy og Ivan har adopteret pigerne Favour og Queen. Familien bor nu i Danmark, mens de arbejder for at skaffe midler til arbejdet i Nigeria.

Lucy Care’s 3 formål

Lucy Care Danmark har 3 hovedformål:

– At rejse støtte til deres missionsarbejde UFM,

– rejse støtte til deres missionær, og at

– rejse støtte, så børn kan få en god skoleuddannelse.

Parret ville egentlig fortsætte deres arbejde med Urban Frontiers Mission i Danmark, men da de ikke syntes, at navnet gav så meget mening herhjemme, kom det til at hedde Lucy Care. De valgte at bruge Lucys navn, da det også er hende, der har startet Urban Frontiers Mission i Nigeria.

Lucy Care startede i Danmark i februar 2020, lige da corona brød ud. Det har gjort det vanskeligt at profilere arbejdet og få medlemmer. Pt. har Lucy Care kun 26 medlemmer, men de håber meget, at flere vil få øjnene op for Lucy Care og være med til at støtte det store missionsarbejde.

Visionen er at få skolen, som pt. bliver bygget i Nigeria, til at fungere og hjælpe mange børn til at få en uddannelse. Samtidig vil Ivan og Lucy også gerne hjælpe missionærerne, som gør en stor indsats, så de kan gøre deres arbejde. På sigt håber de også at kunne hjælpe missionærer andre steder.

Ivan og Lucy gør i øjeblikket alt for at gøre Lucy Care kendt og skaffe midler til arbejdet. De har en hjemmeside og en facebook-side og også videor på youtube, hvor man kan følge deres arbejde. De bor i Aalborg, har 2 piger Favour og Queen og bakkes op af Aalborg Menighedscenter. Hvis man vil vide mere om arbejdet, kan man gå ind på disse sider på internettet:

www.lucycare.dk, www.facebook.com/lucycaredanmark og www.youtube.com/@lucycaredanmark5148