Stor søgning til konference om køn og samlivsetik

Det bibelske syn på køn og ægteskab er under stærkt pres. Derfor har kristne brug for både undervisning og netværk, mener arrangørerne af en discipelkonference i Oslo.

Omkring 300 deltog i en fælleskirkelig discipelkonference om køn og samliv i Oslo sidste weekend.

– Dette er en vigtig arena, udtalte informationsleder Espen Ottosen fra Norsk Luthersk Misjonssamband. Arrangørerne er Stiftelsen MorFarBarn, foreningen For Bibel og Bekjennelse og Verdialliansen, mens Misjonssambandet er med som medindbyder, forklarede Ottosen til Kristelig Pressekontor.

Udfordrer kristne

– Det er jo vigtigt, fordi dette er en tematik, som virkelig udfordrer kristne på mange niveauer. Det gælder alt fra, hvordan vi bibelsk, teologisk og ideologisk skal møde det, som kan kaldes en helt ny tankegang om køn og sex og samliv, men også praktisk med tanke på, hvordan vi skal møde mennesker på arbejdet, i familie og i samfundet, som står for LGBTQ+-tankegangen, siger Ottosen.

Øivind Benestad, som er daglig leder i MorFarBarn, håber, at Disippel 2023 kan skabe bevidstgørelse om problematikken og desuden give deltagerne nye netværk.

– Presset mod bibelsk skabelsesteologi og samlivsetik er enormt, og mange føler et stærkt behov for at mødes. Baggrunden for, at vi arrangerer konferencen, er det store behov for kundskab, bevidstgørelse, frimodighed og redskaber, relateret til konferencens tematik. Desuden ønsker vi at bidrage til opbygning af netværk og nye alliancer blandt deltagerne, siger Benestad.

På talerlisten var blandt andre den svenske teolog og forfatteren Olof Edsinger, førstelektor Bjørn Helge Sandvei, præsten Jan Bygstad, førsteamanuensis Marianne Brattgjerd og lektor, debattør og politiker Kjell Skartveit. Også sociologen Gabriele Kuby fra Tyskland og biskop Juhana Pohjola fra Finland havde indlæg, skriver KPK.

Medindbydere

Følgende aktører er medindbydere til konferencen, som blev holdt i Salemkirken i Oslo:

Norsk Luthersk Misjonssamband, Indremisjonsforbundet, Ungdom i Oppdrag, Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn, Frimodig kirke, Kvinner i nett-verk, Kristent Ressurssenter, Nettverk for menn, Mannsnettverket G300, Kristent Nettverk, Den nordisk-katolske kirke, Den lutherske kirke i Norge og Det evangelisk-lutherske stift i Norge.


Artiklen fortsætter efter annoncen: