2 millioner til kampagne i Etiopien

Med 600.000 på et enkelt møde var Peter Youngrens kampagne den største i Etiopiens historie. 90 pct. valgte at følge Jesus – og der var alt for få materialer til at følge dem opOver 2 millioner deltog i en kampagne med den svensk/canadiske evangelist Peter Youngren den 25. – 28. januar 2001. De samledes i den lille by Hassana i Etiopien.Selv om Hassana ligger i et landområde, samlede kampagnen den største skare nogensinde i Etiopiens historie. Det oplyser “Evangeliet til alle lande”, der er Peter Youngrens missionsorganisation.
På hver af de sidste to aftener oversteg forsamlingen 600.000 mennesker. Kampagnen blev holdt på en 2 mio. kvadratmeter stor mark. Om dagen samledes omkring 1000 pastorer til et seminar – 400 flere end dem, der havde tilmeldt sig.
Pastor Siyum Gebretsadik, der er generalsekretær for “De evangeliske kirkers fællesskab i Etiopien” beskrev Hassana-kampagnen som historisk:
– Dette er den største kampagne nogensinde i Etiopiens historie. Vi har aldrig før set så stor en forsamling og så mange tegn og undere.

Muslimer helbredt

Mange af tilhørerne havde rejst i tre dage – til fods – for at være med, og tusinder kunne vidne om, at de var blevet helbredt på kampagnen. Hver aften var der en hel parade af vidnesbyrd, specielt fra dem, som havde været lamme, blinde eller døve. Folk måbede – især over de mange muslimer, som kunne bevidne Jesu helbredende magt.
Peter Youngren prædikede et stærkt omvendelsesbudskab, især de sidste to aftener, og responsen var overvældende. Over 90 pct. af de tilstedeværende gav gensvar på Youngrens kald til ikke at gå tilbage til den gamle livsstil, men i stedet følge Jesus.
Der var „kun” blevet trykt 100.000 opfølgningskort til kampagnen, og de blev hurtigt brugt. “Kun” 102.800 bøger for nykristne var til rådighed, og rådgiverne blev bogstaveligt talt overfaldet af mennesker, som ville have mere undervisning om frelse.

For lille tro

Peter Youngren har udtalt:
– Vores tro har simpelthen været alt for lille. Det er ærgerligt, at vi ikke havde mere opfølgningsmateriale, men der er stadig et glimt af håb: Jeg har sjældent set pastorer så ivrige efter at følge op og gøre dem til disciple, som dem jeg så i Hasanna. De vil fortsætte opfølgningen udfra deres lokale menigheder.
Peter Youngren er i gang med at tilrettelægge yderligere fem kampagner på Afrikas horn, som skal løbe af stabelen i løbet af det næste år.