Nord-Korea på kedelig førsteplads

Nord-Korea er stadig nr. 1, hvad angår forfølgelse af kristne
På oversigten over lande, hvor kristne forfølges, som Open Doors International netop har udgivet, ligger det isolerede, kommunistiske land, Nord-Korea stadig på en kedelig førsteplads efterfulgt af Saudi-Arabien og Vietnam (det centrale højland). Disse tre lande betegnes som lande, hvor særlig grov forfølgelse af kristne finder sted. De øvrige lande i top 10 er: Laos, Turkmenistan, Pakistan, Bhutan, Maldiverne, Somalia og Iran.
Over hele verden anslås det, at ca. 200 mio. lider under forfølgelse på grund af deres kristne tro, og at yderligere 200-400 mio. bliver diskrimineret, fordi de er kristne.
Men hvorfor er det så galt i Nord-Korea?
I årevis er der kun kommet meget få oplysninger ud om de kristne i landet, som regeres med hård hånd af landsfaderen Kim Il Sungs søn Kim Jong Il. Nogle var endda begyndt at tvivle på, om kirken havde overlevet årtier med hård forfølgelse.

Kirken vokser

I de senere år er der imidlertid kommet en pæn strøm af informationer fra nordkoreanske flygtninge, der er flygtet til Kina for at undslippe hungersnøden. De rapporterer, at kirken ikke blot har overlevet. Den er endda vokset.
Selv om forfatningen lover ”frihed til religiøs tro”, eksisterer der ikke nogen religionsfrihed i praksis. I 2002 er flere hundrede kristne flygtninge blevet henrettet af det nordkoreanske regime på grund af deres tro. På trods af intensiveret kinesisk grænsekontrol og strenge straffe til dem, der bliver taget, fortsætter udvandringen. Kristne bliver regnet for politiske fanger, som bliver tvunget til at fornægte deres tro og tilbede Kim Il Sung. Hvis de bekender Kristus og forbliver tro, bliver de ofte henrettet. Det anslås, at der er mindst 400.000 nordkoreanske kristne, der mødes i det skjulte.