en tidl. fotomodel Vassula Rydén:
Skytsengel ledte mig til Gud

Siden Vassula mødte sin skytsengel Daniel i 1987 har hun
dagligt nedskrevet budskaber, som hun mener er fra Gud…Vassula holder en lille pause og smiler. Det kommer ikke som nogen overraskelse, når hun fortæller, at hun er tidligere mannequin. Vassula fortsætter:
– Gud åbnede Himlens porte for mig, og jeg fik et endnu bedre liv!
En klapsalve bryder løs over hele salen.

Min skytsengel
opsøgte mig

Vassula Rydén kommer oprindelig fra Grækenland, men har sammen med sin svenske mand, Per, der er diplomat, boet i mange forskellige lande. I 80’erne boede parret i Bangladesh, hvor Vassula gik hjemme med børnene og ellers fordrev tiden med tenniskampe og cocktailparties. Men en dag ændrede Vassulas liv sig radikalt:
– Jeg var ved at skrive en indkøbsliste til en fest, vi skulle holde samme aften, da jeg pludselig fik en indre vision af en engel. Englen sagde, at han hed Daniel, og så sagde han: ”Gud elsker dig og er nær dig”.
Ordene ramte mig. Mit hjerte hamrede i mit bryst, og jeg prøvede at vende mig om. Men fordi det var en indre vision, forlod synet mig ikke.
Siden havde Vassula daglige samtaler med englen om Guds kærlighed og nærvær.

”Køb en Bibel”

Efter kort tid bad englen Vassula om at købe en Bibel.
– Jeg kunne ikke forstå, hvad jeg skulle bruge Bibelen til, og syntes, det var flovt overfor mine tennisvenner at have den stående i mit hjem. Så jeg prøvede at undskylde mig med, at det var svært at få fat i en bibel i Bangladesh. Men englen sagde, at jeg skulle gå hen til Den Amerikanske skole og finde en.
Efter flere ugers indre konfrontationer lod Vassula sig overtale af englen og skaffede sig en bibel på Den Amerikanske skole. Det blev begyndelsen på et intenst studie af Bibelens skrifter.
– Jeg havde altid troet, at når jeg nu vidste, at Jesus var død og opstået, kendte jeg til alt i Bibelen. Men nu var det som om, at Skriften var helt ny for mig. Jeg læste, men forstod intet. Jeg følte mig som en blind i mørke og ræd, mens jeg læste.

Tre uger i mørket

I tre uger følte Vassula sig som fuldstændig grebet af mørket.
– Englen viste mig gennem Bibelen alle de ting, jeg havde gjort forkert i mit liv. Jeg forstod, at jeg var en stor synder, og følte mig åndelig død. De ting, jeg havde gjort forkert, virkede enormt store. Fx kunne jeg pludselig se det forkerte i, at jeg aldrig havde takket Gud for min helse, min familie og mit gode liv. Jeg følte, at jeg ikke var værdig til at gå rundt blandt andre mennesker og i virkeligheden kun fortjente at blive skåret i småstykker og givet til hyænerne.
Jeg så for mit indre, hvor syndig jeg var i Guds øjne, og græd bitre tårer.
Nu er der helt stille i salen. Vassula forklarer:
– Det er det, man kalder syndserkendelse. I virkeligheden er alle mennesker åndeligt døde, før de bliver fyldt af Guds hellige Ånd. Omvendelsen til Gud er begyndelsen på det åndelige liv. Man siger, at når en mand dør, dør hans ego 10 minutter efter, så det er svært, griner Vassula.

Kom til at kalde
Gud for ”Daddy”

Vassula fortæller, hvordan skytsenglen efter de tre uger overgav hende til Gud.
– Da jeg havde besluttet mig for at omvende mig fra min synd, så jeg pludselig ikke længere englen for mit indre, men Gud Fader. Han talte til mig, og Hans stemme var så øm! Han sagde ”Bed til mig”, og helt spontant kom jeg til at svare ”Yes, Daddy”. Hans stemme var så kærlig og øm, at jeg virkelig følte mig som Hans barn. Så begyndte jeg at bede til Ham. Jeg kendte kun Fadervor fra skolen, så den begyndte jeg at bede. Gud bad mig bede den langsommere og tænke over ordene. Det gjorde jeg, og lige så stille begyndte jeg også at bede andre bønner.

En anden håndskrift

Bønnerne blev til daglige dialoger med Gud. Gud talte til Vassula om at ”dø i sig selv” og blive brugt af ham. Her begyndte ifølge Vassulas eget udsagn den profetiske tjeneste.
– Gud kaldte mig til at skrive dialogerne ned. Jeg opdagede, at min håndskrift ændrede sig, når jeg skrev Guds ord. Han sagde til mig, at budskaberne skulle videregives til hele verden. Jeg kunne ikke forstå, hvordan det skulle kunne lade sig gøre, men siden har Gud gået foran mig og givet mig mulighed for at give mine budskaber videre over hele verden.

Guds nærvær og
kirkens enhed
Budskaberne er udgivet i bøgerne ”Sandt liv i Gud” og ”Min Engel Daniel”. De omhandler hovedsageligt kirkernes enhed og Guds nærvær. Men Vassula får kun tid til at læse et par stykker af dem op, før tiden er gået, og hun må afslutte:
– Gud er ingen essens. Han er en person og elsker os. Han vil, at kirken skal forenes i kærlighed og mennesker skal mærke Ham i deres liv. Vi vil blive bedømt for vores kærlighed, intet andet. Åbn jeres hjerte og åbn jeres øjne. Lad os bede Fader Vor sammen.
Alle rejser sig og istemmer Fader Vor. Da det sidste ”Amen” er lydt, råber en ældre dame: ”Det gik for hurtigt!”.
Næste år planlægges der et større møde med Vassula Rydén, muligvis på Falkoner Scenen i København.
Dele af Vassulas åbenbaringer kan desuden findes på: www.vassula.dk

Jeg er din far – 25/7 1987
– Jeg er din Himmelske Far, der elsker dig. Kald ingen anden for Far end Mig, som er din Skaber. Lær af Mig. Vassula, har Jeg ikke sagt, at Jeg stadig er iblandt jer? Jeg er Kærlighed. Før Min hjord frem til Kærligheden, så Jeg kan forløse den. Formindsk hedneskab, forøg Kærligheden. Hjælp Mine børn ved at give dem den samme føde, som Jeg har givet dig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bangladesh, 20/9 1986
Jesus: – Fred være med dig.
Vassula: – Må jeg være her, sammen med Dig?
Ja, du er sammen med Mig, Jeg er Lyset.
Må jeg være Dig nær?
Du er Mig nær, du er i Mig, Jeg er Lyset.
Kan Du beskytte mig?
Du er beskyttet af Mig.
Må jeg støtte mig til Dig?
Du kan støtte dig til Mig.
Jeg trænger til Din Styrke for at kunne bevare min Tro.
Jeg giver dig Min Styrke
Jeg trænger til Din Kærlighed.
Du er elsket af Mig. Jeg er Lyset og lyser, for at alle må se.
Frygt ikke; Min Vej er lige; Min Vej vil
lede dig til Mig.
Jeg vil møde dig, og du vil genkende Mig,
for Jeg udstråler Fred og Kærlighed.

Kom til Mig. Kan du se Mig? Kan du høre Mig?
Vær ikke bange; bliv ikke stående der i mørket.
Se, dine lemmer er helbredte , du kan igen gå.
Se, du har fået dit syn igen. Jeg har helbredt dig;
Jeg har helbredt dig for din skam og har vasket dine synder bort. Brug dine ben til at gå hen til Mig, dine øjne til at se Mig,din tro til at møde Mig.Jeg er din Forløser, din Fred.
Jeg, Jesus, elsker jer alle.

Jeg er din trøster – 3/7 1987
Jesus?
– Jeg er. Elskede, inspirationer kommer fra Mig, som dug falder på blade. Jeg har oprettet end pagt med dig om at være trofast mod dig. Jeg har taget Mine forholdsregler for at du også skal være tro mod mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus har set til, at jeg ikke giver slip på Ham. Han ved, hvor svag jeg er…

– Vassula, vil du for Min skyld forene Min Kirke? Jeg er foran dig og det er Mig, som vil instruere dig, følg bare Mig. Jeg ønsker, at alle Mine Kirker må være forenede. Jeg ønsker at Mine præstelige sjæle må huske Mine Værker fra før i tiden og den enfoldighed, som Mine disciple besad – den ydmyghed og trofasthed, som var de første kristnes kendetegn. Kom, jeg vil afdække Mit Hjertes dybeste og inderligste længsler. Tillad mig at indprente dem på dig, du lille.