Fri af trøstespisning

Brev:

Kære Orla Lindskov
Mange tak for forbøn og ny salvelse af salvedugen.
Jeg har oplevet store ting med Jesus til lægedom, og jeg er nu omsider sat fri af trøstespisning.
Gud ledte mig ind i en 3-dages faste kun på vand, idet Han havde talt ind i mit hjerte, at nu skulle jeg faste.
Det har bevirket, at jeg har fået en psykisk ballast, der rækker, når krisen raser, og jeg kan stå imod og bare søge Gud i stedet for mad.
Under fasten skulle jeg søge Guds nærvær, og Han var nær som aldrig før og støttede og opmuntrede hele vejen – Ja, Han er bare vidunderlig.
Jeg sender dig min salvedug i håb om, at du vil salve den med ny olie, så jeg kan bringe den til min onkel, som er over 80 år, og som fik 2 blodpropper i hjernen her i foråret.
Jeg ved ikke, om han tror på Gud; men hans kone er åben for at høre om det, Gud gør.
Min onkels tale er noget usammenhængende, og han er også bevægelseshæmmet.
Han kom på plejehjem, da han var så dårlig, at konen ikke magtede at have ham hjemme. Han har ingen kontrol over det, når han skal på toilettet.
Vil du bede Gud fjerne den psykiske årsag til blodpropper, hvis der er en? – såvel som fysiske skader, som blodpropperne har forvoldt, – så vil jeg bringe salvedugen over til dem sammen med udklip af vidnesbyrd fra din Brevkasse.
Tusind tak for forbøn og din hjælp, Orla.
Det er i sandhed en Guds gave at kende dig og din nådegave.
Må Gud velsigne dig og dine rigt tilbage.
Kærlig hilsen
M.D., Jylland

Svar: Om faste

Kære M.D.
Det er dejligt at læse om din oplevelse af Guds nærvær og hjælp under faste i form af, at Han har udfriet dig og givet dig psykisk ballast.
Faste er jo bibelsk, men praktiseres ikke så meget mere blandt kristne.
Det skyldes jo nok først og fremmest det helt oplagte, at det ikke er nemt for os mennesker at undvære mad.
Men det skyldes nok også, at nogle er kommet grueligt galt af sted med faste, fordi de startede med faste uden at have fået undervisning om, hvordan man faster på forsvarlig måde, så kroppen ikke lider skade.
Du skriver om vandfaste i 3 dage.
Ja, netop med vand eller væske begår mange en slem fejl under faste. Nemlig den, at de holder op med at spise, og samtidig glemmer de at drikke tilstrækkeligt.
En sygeplejerske har for mange år siden sagt til mig, at man skal drikke mellem 2 og 3 liter vand eller væske dagligt, når man faster. Det praktiserer jeg selv.
Desuden er det vigtigt, at man ikke begynder at faste, hvis man er afhængig af en eller anden form for daglig medicin. Medicin indtaget på tom mave kan nemlig have en katastrofal virkning på kroppen. Er man på medicin og tænker på at faste, skal man i hvert fald kontakte sin læge først.
Jeg vil gerne i mine næste Brevkasser undervise mere om faste, hvis der er læsere, der er interesseret. F.eks. har fasten stor betydning i forbindelse med forbøn for syge og syges helbredelse.
Med hensyn til blodpropper og med hensyn til al anden fysisk sygdom tror jeg nok, at de fleste læger mener, at de skyldes en kombination af fysiske og psykiske årsager.