Kan dåben føde på ny?

Det er ubegribeligt, skriver Gitte Nors i et læserbrev 2/10 i Udfordringen. Gitte skriver, at Indre Mission forklare danskerne, at de ved barnedåben har fået Helligånden og er blevet genfødt, og tilhører Jesus Kristus. Jeg kan kun give Gitte ret i, at det er ubegribeligt at denne barnedåb skulle være så mirakuløs, for hele min familie er barnedøbt og konfirmeret og gift i en Folkekirke. Men læste aldrig i en Bibel, og har aldrig sagt at de troede på hverken Gud eller Jesus.
Det at komme hjem og hygge sig efter et kirkebesøg og spise og drikke, var det vigtigste for min slægt, som aldrig talte et ord om Biblen og ejede heller ingen. Jeg tror, at der var over 2000 børn i dette kæmpe børnerige kvarter som vi boede i og alle blev barnedøbt og konfirmeret, men alligevel blev det Danmarks mest kriminelle kvarter, og slåskampene var så voldsomme, at folk kom med ambulance, der også hentede børn, som blev ramt af hagl, der sad fast i kroppen.
Var vi født på ny som kristne ved barnedåb, så er jeg målløs over, hvor hadefuldt ondt og kriminelt vort kvarter var. Årsagen til at vi lod os konfirmere var, at man næsten aldrig fik gaver, og slet ikke som en konfimation, hvor der også var mange penge, for vi var et stort fattigkvarter, og var ikke vant til der blev gjort meget for os.
Som 20-årig blev jeg udsat for en alvorlig ulykke, og lægerne sagde, jeg kun havde kort tid igen. Men en aften åbenbarede Jesus sig for mig, medens jeg lå alvorlig syg, og dette fik mig helt klart til at forstå, at Jesus var sendt til os som jordens frelser. Og hver dag var jeg i bøn til Jesus og kom mig dag for dag helt imod lægernes dom.
Først den dag jeg bad som Biblen siger i Rom. 10, 8-9, Jesus bliv Herre i mit liv, blev jeg født på ny, og da jeg nu var kommet til troen, lod jeg mig døbe, det var i Sverige. Jeg har ofte søgt i Biblen, hvor man døbte små spædbørn, men har aldrig fundet det. Jeg ønsker ikke at nogle skal ligge for døden som jeg selv, opgivet af lægerne, og Jesus selv skal åbenbare sig. Men at evangeliet bliver forkyndt så ingen tvivler om, hvad frelsen er i Jesus Kristus.

B. Sangstad
Torvgade 15 E
6870 Ølgod