At leve og risikere hvad som helst

Sam Rowland fortæller en tidløs historie om at leve livet fuldt udHan kalder sig en historiefortæller af det 21. århundrede. Historien, han fortæller, handler om at leve og risikere hvad som helst.
Da Sam Rowland var 20 år, gav Gud ham en udfordring:
– Lad mig skrive dit livs historie.
Den unge mand overvejede dette. At sige ja var skræmmende, men at sige nej var umuligt. Sam sagde ja.
Siden den dag har Gud skrevet en endnu større historie, end han havde kunnet forestille sig.
I dag rejser han rundt i hele verden som en moderne historiefortæller. Han har været flest gange i Danmark, og denne gang er den femte.
I lørdags besøgte canadieren Cornerstone Kirke i Randers.

Vær ikke bange

Sam Rowland læste ikke bare op fra Bibelen. Han stod alene i projektørlyset og spillede guitar. Han viste filmklip, sang og fortalte jokes. Men han talte også om alvorlige ting.
– Don’t be afraid of death…be afraid of the unlived life (Vær ikke bange for døden…vær bange for det ulevede liv. red.), sagde han, da han havde vist et klip fra en film.
– Jesus er kommet for, at vi skal have liv i overflod. Vi må udleve den plan, Gud har for os, forklarede Sam Rowland.

Levede i 20 minutter

Man skal leve fuldt ud nu, så man ikke vil fortryde det, når man engang ser tilbage på sit liv, sagde historiefortælleren og fortalte denne historie om at leve:
Et ægtepar, som Sam Rowland kender, havde lige født deres første søn. Babyen havde en alvorlig hjertefejl, og forældrene fik kun lov til at holde ham i 20 minutter efter fødslen. Derefter tog lægerne babyen for at operere ham og forsøge at redde hans liv. Det lykkedes ikke. Forældrene fik altså kun lov at have deres søn i 20 minutter. De brugte den korte tid til at fortælle ham, at de elskede ham.
Sam Rowland sammenlignede historien med vores liv. Pludselig en dag er livet forbi, og hvad brugte vi så den tid til, som egentlig var så kort?

Historien om Gud

– Historier kan gribe ens hjerte. De bygger en bro, hvorpå man kan rejse til nye steder, før man overhovedet opdager det. Steder, hvor man kan se Kristus fra et nyt perspektiv, siger Sam Rowland
Han beskriver sig selv som en ’troubadour for Herren’. Middelalderens troubadourer var folk, der rejste rundt og fortalte historier, sang og digtede.
– Jeg er en historiefortæller af det 21. århundrede, som bruger moderne teknologi til at fortælle tidløse historier. Jeg kombinerer Guds historie, min egen historie og den enkelte blandt publikums historie. Folk kan identificere sig med det. Vi kan alle være en del af Guds historie.
Sam Rowland mener, at vi alle inderst inde kender historien om Gud.
– Historien om Gud er den, som vi næsten vidste, var der, men vi var bange for at tro på.
Som barn troede jeg, at man kunne være venner med Gud. Da jeg blev ældre, var det sværere at tro det. Når vi bliver født, kender vi sandheden om Gud, og vi har brug for at blive mindet om den. Når du ser på himlen og stjernerne, så må der være en Skaber. Der er intelligent design bag det, siger historiefortælleren.

Få fremmødte

Der var ikke mange mennesker til at høre historierne i Randers. Arrangementet var annonceret i blandt andet avisen og radioen, men kun omkring 25 personer mødte op. De fleste var fra Cornerstone Kirke. Henrik Holm, som er præst, ville gerne have flere udefra med, men syntes alligevel, at det havde været en god aften.
– Det vigtige er, at Gud rører ved dem, der er her, sagde Henrik Holm.
Mange af de fremmødte rejste sig, da Sam Rowland udfordrede folk til at starte på ny med Gud.
Det var et entusiastisk publikum, der klappede og dansede til sangene. Sam Rowland selv var glad for atmosfæren på stedet.
– Jeg føler, at jeg gav en masse, men jeg fik også en masse igen. Det er gensidigt, og ikke alle kirker er sådan, sagde Sam Rowland. Hans turné er arrangeret af Youth for Christ (YFC) i Danmark.