Studerende flytter sammen

15 unge fra Haderslev Katedralskole bruger en uge sammen i bofællesskab for at styrke deres kristne fællesskab på skolen.

Her ses 6 af de 15 fra KFS- gruppen på Haderslev Katedralskole, som har tilbragt en uge i bofællesskab

De er flyttet sammen i en uge i Pinsekirken i Haderslev.
De unge studerende går i skole og laver lektier som normalt, men efter skole tager de ikke hjem – men i bofællesskab.
Alle de unge er med i KFS-gruppen på Katedralskolen og mødes to gange ugentligt for at være sammen.
KFS står for Kristeligt Forbund for Studerende. Der findes KFS-grupper på mange gymnasier og studiesteder. På nogle gymnasier findes der også DKG (Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse) og Ny Generation for unge, der tror på Gud.
Det er KFS som har lavet oplægget til „kollektiv uge“, som holdes flere steder i landet.
KFS er folkekirkeligt, men de unge studerende i Haderslev kommer med forskellige kirkelige baggrunde. Her er både nogle fra Pinsekirken, Luthersk Mission og Indre Mission.
– Det er lækkert at være sammen tværkirkeligt, siger Jakob fra Folkekirken.
– Vi er lidt forskellige. F.eks. bruger unge fra Pinsekirken mange flere ord, når de beder…

Vil styrke forholdet til hinanden og Gud

Udover skolegang og lektielæsning, er ugen fyldt op med fælles aktiviteter:
– Vi holder bedemøder, andagter og fortæller, hvad vi har oplevet til hinanden, men der er også plads til en masse socialt. Et af vores mål er at styrke sammenholdet i gruppen og forholdet til Gud, siger Jacob Clausen, som er 18 år og går i 2.g.
De praktiske opgaver, der er, når 15 personer bor sammen i en uge, klares også i fællesskab.
Til daglig er eleverne spredt ud i mange forskellige klasser, og her kan de ofte opleve at stå alene med deres tro og holdninger. Derfor styrker det dem at være sammen med andre, der også tror.
Når gruppen mødes på gymnasiet, er de normalt mellem 20 og 30 medlemmer. Men i den kollektive uge er det ikke alle, som kan være med. De er i gennemsnit 15, der bor sammen i løbet af ugen.

Vil være udadvendte

KFS-gruppen mødes normalt i spisefrikvarteret på gymnasiet. Men de morgenfriske mødes til fællesbøn tirsdag og torsdag for at bede for skolen og deres klassekammerater.
– På skolen har vi et ry for at være en kaffe-/frokostklub. Alligevel er vores klassekammerater meget interesserede og spørger til, hvad vi laver, når vi er sammen, fortæller Jacob.
For ikke at blive alt for indelukkede om sig selv, har de unge arrangeret en video-aften i løbet af ugen. Her er klassekammeraterne inviteret til at komme og være med.
Valget af video er heller ikke tilfældigt:
– Vi har valgt at se videoen Left Behind for at give vores kammerater noget at tænke over. Den handler om de sidste tider og bortrykkelsen, forklarer Jacob.
Han fortæller videre at de på gymnasiet holder nogle udadvendte events i marts. Her har de blandt andet inviteret Watermark, som er en amerikansk gruppe, der tager rundt på skoler og evangeliserer.

Nedbryder fordomme

– De sidste år har den udadvendte aften været med til nedbryde fordomme overfor vores gruppe. Vores kammerater tror kun, at man beder, når man er kristen, men de har set, at vi også kan have det sjovt sammen, siger Anita Hansen. Hun er 19 år og går i 3.g og har været med de sidste to år.
De 15 unge fra Haderslev Katedralskole var sammen fra søndag aften til fredag eftermiddag.
Andre steder i landet mødes kristne unge i bofællesskab i andre uger.