Fangerne synger om Jesus i fængslet

Utrolig positivt indslag i decembermørket fra VridsløseMan tror, det er løgn. Midt i vores kolde kristendomsfjendske tid udgiver Fangekoret i Vridsløselille Statsfængsel en dejlig cd, der fortæller om troen, som hjælper igennem – selv når man er i fængsel.

Dirigent Louise Adrian er som en mor for fangerne

Tilmed har de fået kendte sangere som Nanna, Anne-Dorte Michelsen, Henning Stærk, Etta Cameron, Ivan Pedersen og Allan Mortensen til at hjælpe.
Men også teknikken og meget mere har behjertede mennesker stillet til rådighed, og en stor gruppe sponsorer har i alt givet over 200.000 kr. til projektet, sådan at hele overskuddet kan gå til Børns Vilkår.
Metro-Express har stillet gratis annoncer til rådighed for 186.000 kr.
Anders Christian Enevoldsen, som har skrevet de fleste tekster, har sammen med korets leder, Louise Adrian, oplevet, at alt lagde sig overnaturligt til rette:
– Det har været som at gå i forud tilrettelagte gerninger, siger Anders, der har arbejdet med på projektet og skaffet sponsorer og meget mere gennem et års tid.
Han har bl.a. skrevet sangen Mayday og Midt i Mellemtiden, som han „fik“ en nat kl. halv-to. Da han kort efter mødte Louise Adrian, begyndte en snebold at rulle, som snart hev Nanna og alle de andre med.
Nu er det ikke søndagsskoletekster det hele, der er sange, der udtrykker fangens fortvivlelse over hele tiden at falde igennem. „Jeg gik i banken igen med mit oversavede hævekort.“ Ekstra stærkt virker det, når Anne-Dorte sammen med fangerne synger den gamle bekendelses-sang: „Herre, jeg har handlet ilde“. Det er så ægte.
Der er også engelske lovsange og spirituals imellem, f.eks. „Come let us praise Him and lift up His name“.
Amen, siger man bare.
Det er ikke sådan, at de store sangere stjæler billedet fra fangerne. For en gangs skyld er det dem, der kan noget med deres dybe stemmer og sangglæde.
Den bedste af de nye sange er efter min mening „Midt i Mellemtiden“, som Nanna synger med sin dejlige stemme:
Midt i kulde, koks og kaos
brød hans skaberord sig ind
da han midt i mørket ga’ os
både varme, lys og vind
Og en nyfødt måne maler
solens genskin i en nat
stjerner hænger højt og taler
om en Gud, som selv tog fat
Og Henning Stærks seje stemme passer godt ind i miljøet, når han synger om én, der vendte sig fra Gud og endte i skyggen.
Når Ivan Pedersen synger en fanges nødråb til Gud: Giv mig et tegn! – ja, så tænker man: Her er et tegn.
Et tegn på, at Gud bruger de utroligste anledninger til at sende et solstrejf ind i vores mørke. Hvad enten vi er fanget i Vridsløselille eller vort eget fængsel.
Henri Nissen