Jesusfilm får repremiere i seks danske biografer

Seks danske biografer genudsender i påsken Jesus-filmen The Passion of the Christ
Seks danske biografer i Stege, Klovborg, Svaneke, Hobro, Farum og på Frederiksberg har sat Mel Gibsons Jesus-film The Passion of the Christ på plakaten igen i påsken.

The Passion kan påny opleves i biografen i påsken

Sidste år trak den voldsomme, men også meget roste film 100.000 danskere i biografen i løbet af de første 16 dage, mens 40 millioner amerikanere så den i biografen de første tre uger.
Det var langt fra, hvad filminstruktøren Mel Gibson havde forventet, da han gik i gang med sit storstilede projekt. Faktisk tvivlede han på, at filmen kunne tjene sig ind, og han var klar til at dække underskuddet af egen lomme.

Skal vises hver påske

De bekymringer kunne han dog have sparet sig. I USA alene indtjente filmen sidste år 370 millioner dollars, hvilket gør den til den 15. mest indbringende film nogensinde.
Også på den side af Atlanten får The Passion repremiere i påsken, dog i en otte minutter kortere version, hvor nogle af de mest voldsomme scener er sorteret fra. I Danmark vises den originale version af filmen.
I USA er det planen fremover at vise filmen i biograferne hvert år i påsken. På den måde vil filmen i løbet af få år blive den mest indbringende nogensinde. Ikke just hvad Gibson havde ventet sig.
Vil man hellere se filmen i fjernsynet end i biografen er det også muligt for de danskere, der kan modtage TV1000. Betalingskanalen viser The Passion of the Christ påskelørdag.