SommerOase bliver større

I år forventer Dansk Oase 2200 deltagere til deres sommerstævne, som i den anledning får premiere på et andet og større mødeteltDen folkekirkelige fornyelsesbevægelse Dansk Oase holder deres årlige Sommer-Oase ved efterskolen Rudehøj i Odder den 9.-16. juli.De sidste tre år er deltagerantallet vokset med flere hundrede hvert år, og i år forventer Dansk Oases konferencekoordinator Henning Fausholt, at der dukker 2200 personer op på arealerne ved Rudehøj.
– Lige nu strømmer det ind med tilmeldinger, og når vi får tallene gjort op den 16. juni, forventer jeg, at vi vil stå med 1400-1500 tilmeldinger i hånden. Sidste år havde vi knap 1350 tilmeldinger på det tidspunkt, og da endte vi med at blive 1800 deltagere i alt, oplyser han.
Det er dog stadig muligt at melde sig til SommerOase efter den 16. juni, men til en lidt højere pris.
For at få plads til alle interesserede gik bulldozere allerede i maj i gang med at rydde et areal til et andet og større mødetelt på 2000 m2, som har plads til 2200 mødebesøgende.

Hovedtaler fra USA

Temaet for årets stævne er „I fædrenes spor„, og det handler om, at kirken bør gå ind for genbrug.
„Ikke i form af simpel, kedsommelig eller tryghedssøgende gentagelse af fortiden, men som en kreativ og dynamisk udveksling mellem fortidens store åndelige skatkammer og kirkens situation i dag“, som SommerOase formulerer det på sin hjemmeside.
Til at tale på stævnet har man inviteret Paul Anderson fra Lutheran Renewal i USA. Anderson har været præst i Los Angeles i 25 år, og siden 1995 har han været leder af organisationen Lutheran Renewal.
Derudover underviser Pauline Skeates fra New Zealand om „Refocusing“ – hvilket er en rådgivningsmodel, som sigter på at få folk til at rette fokus mod Gud, hans nærvær og hans tanker. Hun formår på enestående vis at forene psykologi og åndelighed.

Dansk præste-parade

Der er dog også en række danske fornyelses-præster på stævnet – blandt andre Henrik Nordborg fra Kolding Valgmenighed, Keld Dahlmann fra Århus Valgmenighed, Jesper Oehlenschläger fra Solvang Kirke på Amager, Ulrik Flinta fra Aalborg Valgmenighed og Anders Michael Hansen fra Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi (SALT).

Dans og dating

SommerOase har som nok det eneste danske, kristne sommerstævne både swing dans og speeddating på programmet. Tre aftener er der dans, og den ene aften efterfølges dansen af en hurtig datingrunde for singler, som søger en livsledsager.
Det går kort sagt ud på, at alle deltagere får mulighed for at møde 10 andre personer, der også er enlige på jagt efter en at dele livet med. Hvert møde – eller date – varer omkring fem minutter, og derefter noterer deltagerne på et skema, hvem de kunne tænke sig at møde igen.
Skemaet afleveres til arrangørerne, som undersøger i hvilke tilfælde, to personer begge har ønsket at møde hinanden igen. Derefter får personerne besked om dette, og så må man selv klare den derfra.

Gratis om tirsdagen

Tirsdag den 12. juli er i øvrigt gæstetirsdag, så der kan alle interesserede smutte forbi og få en gratis dag på SommerOase.
Forresten er der også tidebøn på SommerOase: Hver dag kl. 8.00, 12.10, 17.30 og 22.00.
– jeli