Hillsong – God He Reigns

Hillsong er hot for tiden, og den australske lovsangskirke puster selv til populariteten ved at sende nye skiver på gaden i en lind strøm.Nyeste skud på stammen, dobbelt-cd’en God He Reigns, lægger sig i sporet af de tidligere med 15 nye lovsange, som alle er skrevet af Hillsongs musikalske medarbejdere. Alt sammen optaget live med masser af sangere og musikere på scenen og en kæmpe lovsyngende menighed.
Darlene Zschech og company lægger fra land med en stribe tempofyldte numre, der får pulsen og hænderne i vejret. Senere bliver numrene pompøse og får hårene til at rejse sig, inden albummet slutter med en række langsomme og stemningsfyldte tilbedelsessange.
Præcis sådan er langt de fleste Hillsong-albums skruet sammen.
Joel Houston fra kirkens ungdoms-band, frontfigur på Hillsong United-cd’erne, er med på et par af numrene denne gang, og hans ungdommelige energi klæder helhedsindtrykket og gør det hele mindre ensformigt og forudsigeligt. God He Reigns indeholder nemlig alt, hvad man forventer af Hillsong: god live-fornemmelse og inderlig tilbedelse. Så er man vild med de tidligere albums, så skuffer dette ikke.
Men det er ikke nyskabende, og det skiller sig ikke ud fra de foregående albums. De laaangsomme tilbedelsessange er stadig i overtal, og man sidder lidt med fornemmelsen, at har man hørt ét Hillsong-album, så har man hørt dem alle.
Ærgerligt, for lovsangs-genren har brug for hele tiden at forny sig. Og hvis fornyelsen ikke skal komme fra Hillsongs stjerne-dygtige stab, hvor skal den så komme fra?