3000 år gammel by fra Bibelen fundet i Israel

Landsbyen, hvor Jesus forvandlede vand til vin ved et jødisk bryllup, er blevet fundet – og den går tilbage til kong Salomons dage.

Der blev fundet 11 komplette lerkrukker i en grav

Udgravninger i Kafr Kana, landsbyen Kana i det sydlige Galilæa, indikerer, at den tusind år tidligere var en storby, lød det fra det israelske kontor for oldtidslevninger (IAA) i marts. Landsbyen, som ligger nord for Nazareth, er det sted, hvor Jesus gjorde sit første mirakel, men de nye fund viser, at byen havde sin blomstringstid under kong Salomons forenede kongerige i det 10. århundrede f. Kr.
Den gamle bymur
Der blev fundet en del af den gamle bymur samt rester af bygninger fra den tid under udgravningerne, fortalte Yardena Alexander, som er ledende arkæolog på stedet. Hun sagde videre, at der var fundet beviser, som indikerede, at stedet blev ødelagt i den 9. århundrede f.Kr., muligvis af en fjendtlig magt.
Efter ødelæggelsen har stedet været forladt, indtil ruinerne af byen igen er blevet beboet af en lille gruppe jødiske bosættere i begyndelsen af den romerske periode – hvilket bekræfter beretningen i Bibelen om, at det kun var en landsby på Jesu tid.
11 lerkrukker
Under udgravninger på stedet nogle få år tidligere fandt arkæologer en grav hugget ud i en klippe, som indeholdt elleve komplette lerkrukker, karakteristiske for anden halvdel af det første århundrede e. Kr. Måske samme slags krukker, som Jesus nogle få år tidligere gav sine tjenere besked om at fylde med vand, som han derpå forvandlede til vin.