Faste og retræte
På tur med guide

Flere rejseselskaber tilbyder smagsprøver
på en pilgrimsvandring og retræte.Over 100.000 pilgrimme fra hele verden tilbagelægger hvert år den over 750 kilometer lange pilgrimsvej, Caminoen, fra Pamplona til Santiago i det nordvestlige Spanien.For dem, som ikke har tid, økonomi eller fysik til at tilbagelægge så mange kilometer til fods, tilbyder flere rejseselskaber rejser, der kombineret med kortere daglige vandringer følger den berømte pilgrimsvej. Rejserne giver en smagsprøve på en pilgrimsvandring.
– Hver dag går vi et stykke på Caminoen og gør et stykke fælleseuropæisk kulturhistorie levende, fortæller en af de danske rejseledere for Unitas Rejser, Keld Schelander, som sammen med sin hustru Kirsten har tilbagelagt turen flere gange.

At finde roen

I mere end tusind år har pilgrimsvejen tiltrukket mennesker fra hele Europa. Keld Schelander mener, at én af forklaringerne kan være, at det moderne menneske har brug for at hævde en kontinuitet som modstykke til hverdagens opsplitning af tiden, måske for at finde roen i sig selv.
– At vandre sammen mod et fælles mål, og i sit eget tempo, er noget ganske særligt. Det giver muligheder for en god snak med dem, man følges med, og det giver fælles oplevelser”, fortæller Keld Schelander, der er sognepræst i Gamtofte og Turup sogne på Vestfyn.

En ny trend

– Rejser med tid til eftertanke, som den til Santiago, er en trend, der er på vej fremad, siger bureauchef Anker Olsen, Unitas Rejser. I selskabets katalog kan man finde flere lignende rejsemål.
– Vi søger steder, som rummer elementer af både mystik, oplevelser og eventyr.