Glow Festivalens fremtid usikker

Glow Concerts overvejer pga. af økonomisk underskud at lukke Glow Festivalen i LunderskovTrods en god weekend var der ikke nok fremmødte på årets Glow Festival. Det får arrangørerne til at overveje at lukke festivalen permanent.

Stefan Winther stod b.la. for planlægningen af Glow festivalen.

Arrangørerne fra Glow Concerts ser tilbage på en dejlig weekend i august med glade unge og masser af god musik.
– Vi er meget tilfredse med afviklingen af festivalen, siger Stefan Winther, som stod i spidsen for planlægningen.
– Men på baggrund af besøgstallet må vi nu seriøst overveje festivalens fremtid, siger han.

Kristent alternativ

Glow Festival blev første gang holdt i august 2004. Tanken med festivalen var at skabe et kristent alternativ til de store danske festivaler.Et alternativ, hvor budskabet om Jesus var i centrum, og deltagerne kunne nyde fællesskabet og høre musik uden at være påvirket af alkohol eller stoffer.

Økonomisk underskud

Omkring 600 unge deltog i 2004 og 2005. Men i 2006 steg deltagerantallet til 800 unge.
– På baggrund af sidste års besøgstal turde vi håbe på, at festivalen igen i år ville blive velbesøgt, siger Stefan Winther.
– Men kun knap 500 gæster besøgte årets festival.
Dette har medført et økonomisk underskud, der har fået Glow Concerts til at overveje mulighederne for festivalens fremtid.

Spørgeskema om Glow

Mange frivillige kræfter står bag festivalen, og Glow Concerts ønsker, at arbejdet skal resultere i et arrangement, som de unge bakker op om. Derfor har foreningen sat en større spørgeundersøgelse i gang, hvor de ønsker at få afklaret, hvordan Glow Festival skal se ud fremover. Om den skal fortsætte eller lukkes ned.
– På Glow Concerts hjemmeside har vi derfor lagt et spørgeskema ud i håb om, at så mange som muligt vil udfylde det. Vi har brug for al den feedback, vi kan få for at sikre os, at der er basis for at gå i gang med planlægningen af Glow Festival 2008, slutter Stefan Winther.